2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 02:00

Színes

Tokió magyar szemmel

21. századi technológia és a több száz éves hagyományok élő jelenléte – ezt a mindennapokban is megmutatkozó kettősség jellemző Japánra, azon belül is különösen Tokióra. A metropolisz életét ezúttal magyar szemmel ismerhetik meg a szigetország iránt érdeklődők, egy óbudai fotókiállítás keretében.

  • Tokió magyar szemmel

A világ egyik legmozgalmasabb fővárosa a hagyományok és a modernitás világának metszéspontjában. Így jellemezhető Tokió, legalábbis egy nyugati ember szemével. A japán főváros pillanatait mutatja be Erdős Attila Tokiói pillanatok című fotókiállítása az Óbudai Kulturális Központban.

A képek készítője 10 évig élt Japánban, ezalatt a metropolisz szinte minden arcát megismerhette. Képein ugyanúgy megtalálhatók a szigetország évszázados hagyományainak ma is élő szereplői, mint a 21. század tipikusan japán stílusjegyei – a kettősség, ami Japánt jellemzi.

„Japán nem csak arról szól, hogy a high-tech, a tradíciók megőrzése, a shinkansen-szuperexpressz, és egyéb, ami általában az embernek az első gondolata Japánról, hanem arról, hogy Japánban is olyan hétköznapok vannak, mint a világ bármely másik tájékán, és a japán emberek ugyanolyan hétköznapokat élnek. Lehet azt mondani, hogy néha rosszabb napjuk van, néha jobb napjuk van, néha szürkébb, néha mozgalmasabb, tehát én próbáltam a hétköznapi életnek egy-egy pillanatát megörökíteni ezeken a képeken” – mondta a fotós.

A kiállítást Gulyás Miklós fotóművész, valamint a Japán Nagykövetség képviseletében Takeshita Haruko másodtitkár nyitotta meg. A tárlat december 7-ig látogatható az Óbudai Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Köszöntötték a hős tűzoltókat

Köszöntötték a hős tűzoltókat

Egy bohózattal köszönték meg a Pécsi Nemzeti Színház tagjai a tűzoltóknak, hogy megfékezték a pécs-patacsi tüzet. A tűz 10 hektáron pusztított még augusztusban, 14 lakóház sérült meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!