2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Színes

Tokió magyar szemmel

21. századi technológia és a több száz éves hagyományok élő jelenléte – ezt a mindennapokban is megmutatkozó kettősség jellemző Japánra, azon belül is különösen Tokióra. A metropolisz életét ezúttal magyar szemmel ismerhetik meg a szigetország iránt érdeklődők, egy óbudai fotókiállítás keretében.

  • Tokió magyar szemmel

A világ egyik legmozgalmasabb fővárosa a hagyományok és a modernitás világának metszéspontjában. Így jellemezhető Tokió, legalábbis egy nyugati ember szemével. A japán főváros pillanatait mutatja be Erdős Attila Tokiói pillanatok című fotókiállítása az Óbudai Kulturális Központban.

A képek készítője 10 évig élt Japánban, ezalatt a metropolisz szinte minden arcát megismerhette. Képein ugyanúgy megtalálhatók a szigetország évszázados hagyományainak ma is élő szereplői, mint a 21. század tipikusan japán stílusjegyei – a kettősség, ami Japánt jellemzi.

„Japán nem csak arról szól, hogy a high-tech, a tradíciók megőrzése, a shinkansen-szuperexpressz, és egyéb, ami általában az embernek az első gondolata Japánról, hanem arról, hogy Japánban is olyan hétköznapok vannak, mint a világ bármely másik tájékán, és a japán emberek ugyanolyan hétköznapokat élnek. Lehet azt mondani, hogy néha rosszabb napjuk van, néha jobb napjuk van, néha szürkébb, néha mozgalmasabb, tehát én próbáltam a hétköznapi életnek egy-egy pillanatát megörökíteni ezeken a képeken” – mondta a fotós.

A kiállítást Gulyás Miklós fotóművész, valamint a Japán Nagykövetség képviseletében Takeshita Haruko másodtitkár nyitotta meg. A tárlat december 7-ig látogatható az Óbudai Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!