2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Színes

Több ezren vettek részt a nyári egészségtábor szűrésein

Több ezer érdeklődőt vonzott a második nyári egészségtábor. A Velencei-tó és a Balaton partján egy hónapon át lehetett szűréseken részt venni. A látogatók betegségmegelőzési és életmódtanácsokat is kaphattak az egészségügyi szakemberektől.

Legtöbben az anyajegyüket nézették meg a nyári egészségtáborban. A fájdalommentes vizsgálat csupán néhány percig tart. „Több mint négy és fél ezren jelentkeztek szűrésekre, anyajegyszűrésre, és itt fontos kiemelni nemcsak azt, hogy hányan jelentkeztek, hanem azoknak a gyanús eseteknek a számát, amit kiszűrtek a kollégáink. Több mint 150-en fönnakadtak úgymond a rostán, amikor problémát láttak, egészségügyi beavatkozásra, további vizsgálatokra van szükségük” – mondta Szabó Enikő helyettes országos tiszti főorvos.

Emlőszűrésen 1600-an vettek részt egy hónap alatt. Az emlő, a tüdő és légzőszervek daganatos megbetegedései fenyegetik leginkább a 45 és 65 év közötti nőket, szakértők szerint ezért fontos, hogy mindenki részt vegyen a szűréseken. „Magyarországon sokkal többen halunk, halnak még mindig meg emlőmegbetegedésekben, emlőrákban, mint az Európai Unió átlagában, akkor, amikor nálunk ingyenes szervezett szűrések vannak e betegségre” – mondta Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium női foglalkoztatás javításáért felelős volt miniszteri biztos.


Táplálkozási tanácsadáson kétezren vettek részt, és több mint ezren kértek segítséget a dohányzásról leszokáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Újabb részletek derültek ki a Weber-tervről

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke nyilatkozott a Handelsblattnak. Többek között azt mondta, hogy sikernek tartaná, ha a NATO túlélné Trump második elnöki ciklusát, és Európának mostantól a saját védelmét kell finanszíroznia.
Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Kínzásokat követtek el több ukrajnai börtönben

Ukrajna több börtönében lepleztek le kínzásokat a hatóságok, köztük elsőként az ország keleti részében, Poltava megyében lévő bozskovei javítótelepen, amelynek négy tisztségviselőjét már meg is gyanúsították a bűncselekmény elkövetésével.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!