2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Kormányinfó 09:30

Színes

Tevefesztivált rendeznek Mongóliában

A turizmus újraélesztése végett 24. alkalommal rendezik meg az éves tevefesztivált Mongólia legnagyobb tartományában - közölte a dél-góbi tartományi kormányzat csütörtökön.

  • Tevefesztivált rendeznek Mongóliában

Az Ezer Teve Fesztiválját március 5-7. között tartják a környezetvédelemért és turizmusért felelős minisztérium közreműködésével Dél-Góbi tartomány székhelyén, Dalandzadgadban.

A meghirdetett programok között szerepel - a lovaspóló mintájára - a tevepóló és a teveverseny, emellett parádét és teveaukciót is tartanak.

Amellett, hogy a tevefesztivállal fellendítik a koronavírus-járvány miatt visszaesett turizmust, a közlemény szerint a rendezvény további célja, hogy a tapasztaltabbak átadhassák a tevékkel kapcsolatos tudásukat a fiatalabb generációnak, s így biztosítsák a baktriánok, azaz a kétpúpú tevék jövőbeli tenyésztését.

Mongólia 21 tartománya közül Dél-Góbi büszkélkedhet a legnagyobb tevepopulációjával: az ország kétpúpú állományának több mint 30 százaléka él a tartományon belül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!