2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Színes

Tavaly tovább nőtt a Budapesti Állatkert látogatottsága

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatottsága már 2022-ben visszaállt a járvány előtti szintre, tavaly pedig további több mint hét százalékkal több látogatót fogadott.

  • Tavaly tovább nőtt a Budapesti Állatkert látogatottsága

A magyar főváros állatkertje ezzel az eredménnyel továbbra is az ország leglátogatottabb kulturális, közművelődési intézménye - közölte az állatkert pénteken az MTI-vel.

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóinak száma évről évre egymillió fő körül alakul. A koronavírus világjárvánnyal összefüggő rendelkezések miatt 2020-ban és 2021-ben természetesen kevesebb látogatót fogadott, hiszen hónapokon át nem nyithatta ki a kapuit a közönség előtt, valamint az újranyitást követően is különféle korlátozások voltak érvényben. A 2022-es évben, amikor ezek a korlátozások megszűntek, ismét milliós látogatottságot, összesen 1.036.192 főt regisztráltak.

Ez a szám tavaly tovább növekedett, összesen 1.113.006 fő volt kíváncsi az Állatkert attrakcióira, látnivalóira. Ez az előző évhez képest a látogatók számának csaknem 7,5 százalékos emelkedését jelenti.

A korszerű állatkerteknek több fontos célkitűzése is van, ezek közé tartozik az oktatás, az ismeretterjesztés, a környezettudatos szemlélet formálása, vagy éppen a természetvédelem és a veszélyeztetett fajok megőrzésében való részvétel. Az állatkertek emellett fontos rekreációs helyszínek, a természetközeli szabadidő eltöltésének fontos színterei.

A hazai állatkertek közül a budapestiben látható a legtöbb féle állat, ráadásul botanikus kerti értékű növénybemutatóval is rendelkeznek.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!