Juhtúrós, fürjtojásos, szarvaskolbászos és füstölt tejfölös – az idei Gourmet Fesztivál slágere a rakott krumpli volt. A gasztronómia szerelmesei csaknem ötvenféle közül válogathattak. Más ételkülönlegességet is meg lehetett kóstolni, volt, aki csak nézte a sztárséfek bemutatóit, a bátrabbak részt vehettek gyorstalpaló főzőiskolán is.
A fesztiválra több mint száz kiállítót hívtak meg az ország minden tájáról. A nemzetközi konyhák is képviselték magukat, meghívásos alapon mutatkozhattak be a Magyarországon működő külföldi konyhák. „A cél az, hogy amennyire lehet, minél teljesebb keresztmetszetét mutassuk meg a magyar gasztronómia állapotának. Ebben nyilván főszereplők az éttermek, de meghívunk borászatokat, pálinkaházakat, cukrászdákat, gourmet-boltokat, mindazokat, amelyekről azt gondoljuk, hogy valamilyen módon elkötelezetten küzdenek azért, hogy a magyar gasztronómiai élet tényleg megújuljon, és újra a világ élvonalába tartozhasson” – mondta Gerendai Károly, a Gourmet Fesztivál főszervezője.
A rendezvényre idén mintegy tizenötezren látogattak el.