2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Színes

Székesfehérváron lesznek látható a Seuso-kincsek

Október harmadikától Székesfehérváron lehet megnézni a Seuso-kincseket.

A Szent István Király Múzeum a márciusban, a Terrorelhárítási Központ munkatársai által hazahozott gyűjtemény hat darabját mutatja be január 15-éig. A kincsek névadója egy magas beosztású római tisztségviselő volt, aki a Balaton közelében élt a IV. században, a mai Polgárdi területén. A műkincseket a 70-es évek közepén ásták ki, a megtalálók a tálakat, kancsókat feketén eladták. A teljes lelet tizenöt darabból áll, jelenleg nyolc van Magyarországon.

– Hat új vitrint vásároltunk, amelyek speciális biztonságtechnikai előírásoknak felelnek meg, kamerarendszert építettünk ki, különböző párásító berendezéseket hoztunk, és mindenféle olyan technikai dolgokat is beépítettünk, amik azt szolgálják, hogy ez a sok-sok milliárd forintos érték biztonságban, és szép környezetben legyen itt, Székesfehérváron – mondta Cser-Palkovics András, a város polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Hogy kerül cápa a Balatonba?

Az elmúlt napokban hatalmas port kavart egy videó, amelyen állítólag egy cápa hátuszonya látható a Balaton vizében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!