2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Színes

Száraz, meleg nappalokkal búcsúzik az augusztus

Az ország nagyobb részén kevés felhőre, sok napsütésre, száraz időre számíthatunk, de a délnyugati tájakon a vastagabb fátyolfelhők szűrhetik is a napsütést. Az Északi-középhegységben, északkeleten és az északnyugati megyékben viszont a gomolyfelhőkből estig záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Éjszaka többnyire derült lesz az ég, hajnalra a szélcsendes, felhőtlen tájakon párafoltok képződhetnek. A Dunántúl nyugati részein ezzel szemben felhősebb marad az ég, de csapadék ott sem valószínű.

  • Száraz, meleg nappalokkal búcsúzik az augusztus

Pénteken összességében a mainál több gomolyfelhő lesz az égen, de mindenhol sok napsütés várható. A délutáni, esti órákban elszórt jelleggel kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel az Alföldön és északnyugaton. A csütörtökön jellemzően délkeleti, péntekre már északkeletire forduló szél csak néhol élénkülhet meg, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben ennél kissé hidegebb, a városokban, magasabb helyeken és a Balaton partján kissé melegebb lesz a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 35 fok között várható, az Alpokalján van esély 30 fok alatti értékekre.

 

Európa időjárási képe az elkövetkező napokban

Nyugodt, viharmentes időjárást ezúttal a kontinens keleti felén találunk, a Kelet-európai-síkság felett ugyanis anticiklon alakult ki, és távol tartja a frontokat a térségtől.

Európa középső és nyugati részeit viszont egy feloszlóban lévő frontrendszer szeli ketté. Ennek hatása leginkább az Alpokban és az északnyugati partvidéken érződik, ott ugyanis jelentősebb mennyiségű csapadék hull, és zivatarok is kipattantak.

Szokásosan változékony az idő a Brit-szigeteken, ahol az elmúlt 24 órában is több front vonult át.

Jelentős lehűlésnek még sehol sincs jele; mindenhol az átlagoshoz közeli vagy afölötti hőmérsékletek jellemzők, sőt Norvégiában több helyen is 27, 28 fokot mérnek.

A mediterrán térség egyik érdekes eseménye, hogy a Strombolinál új kitörést figyeltek meg.

A Kárpát-medencét a következő másfél napban még nem éri el az említett front, de a továbbra is meleg a levegő, labilis rétegződés miatt elszórtan kialakulhat záporos csapadék.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!