2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Színes

Száraz, meleg nappalokkal búcsúzik az augusztus

Az ország nagyobb részén kevés felhőre, sok napsütésre, száraz időre számíthatunk, de a délnyugati tájakon a vastagabb fátyolfelhők szűrhetik is a napsütést. Az Északi-középhegységben, északkeleten és az északnyugati megyékben viszont a gomolyfelhőkből estig záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Éjszaka többnyire derült lesz az ég, hajnalra a szélcsendes, felhőtlen tájakon párafoltok képződhetnek. A Dunántúl nyugati részein ezzel szemben felhősebb marad az ég, de csapadék ott sem valószínű.

  • Száraz, meleg nappalokkal búcsúzik az augusztus

Pénteken összességében a mainál több gomolyfelhő lesz az égen, de mindenhol sok napsütés várható. A délutáni, esti órákban elszórt jelleggel kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel az Alföldön és északnyugaton. A csütörtökön jellemzően délkeleti, péntekre már északkeletire forduló szél csak néhol élénkülhet meg, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben ennél kissé hidegebb, a városokban, magasabb helyeken és a Balaton partján kissé melegebb lesz a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 35 fok között várható, az Alpokalján van esély 30 fok alatti értékekre.

 

Európa időjárási képe az elkövetkező napokban

Nyugodt, viharmentes időjárást ezúttal a kontinens keleti felén találunk, a Kelet-európai-síkság felett ugyanis anticiklon alakult ki, és távol tartja a frontokat a térségtől.

Európa középső és nyugati részeit viszont egy feloszlóban lévő frontrendszer szeli ketté. Ennek hatása leginkább az Alpokban és az északnyugati partvidéken érződik, ott ugyanis jelentősebb mennyiségű csapadék hull, és zivatarok is kipattantak.

Szokásosan változékony az idő a Brit-szigeteken, ahol az elmúlt 24 órában is több front vonult át.

Jelentős lehűlésnek még sehol sincs jele; mindenhol az átlagoshoz közeli vagy afölötti hőmérsékletek jellemzők, sőt Norvégiában több helyen is 27, 28 fokot mérnek.

A mediterrán térség egyik érdekes eseménye, hogy a Strombolinál új kitörést figyeltek meg.

A Kárpát-medencét a következő másfél napban még nem éri el az említett front, de a továbbra is meleg a levegő, labilis rétegződés miatt elszórtan kialakulhat záporos csapadék.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!