2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Siófok egyik leglátványosabb része lett a felújított kikötő

Befejeződött a siófoki kikötő három éve tartó felújítása. A beruházás 3 ütemben valósult meg, most a 300 méter hosszú móló újult meg. A Balatoni Hajózási Társaság a tihanyi kikötőt is korszerűsítette, továbbá gyorshajók beszerzését is tervezik. A fejlesztésekhez összesen 53 millió forint támogatást nyújtott az Európai Unió.

Siófok egyik leglátványosabb része lett a mostanra teljesen elkészült kikötő, amely összesen 151 millió forintból újult meg. „A kikötő 3 évvel ezelőtt kezdődő rekonstrukciójának az utolsó üteme fejeződött. A keleti móló teljesen megújult, szintje 30 cm-rel emelkedett és 4 olyan rondella létesült, ami egyik kikötőnkben sincs” – mondta a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

Eredetileg három, padokkal ellátott pihenőhely szerepelt a tervekben, végül a móló tervezője és a hajózás több dolgozója 850 ezer forintot adott össze, hogy a negyedik is elkészülhessen. A helyet ezért Hajósok rondellájának nevezték el.

A Balaton az ország kiemelt turisztikai célpontja, ezért fontos, hogy legyen pénz a további fejlesztésekre – mondta a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke. 2014 és 20 között a korábbinál jóval több fejlesztési forrás jut majd a Balaton térségébe. „Több mint 40 milliárd forint lesz az az érték, amely megvalósulhat gazdaságélénkítéssel, foglalkoztatás bővítéssel vagy éppen infrastruktúrafejlesztéssel gazdagíthatja ezt a térséget” – közölte a Somogy Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke.


A siófokival egy időben a tihanyi kikötő is megújult. A többi között akadálymentes lett a hajóállomás, az épület pedig faburkolatot kapott, és levendulabokrok kerültek a tetejére. A korszerűsítés 75 millió forintba került. „Nagyon bízom abban, hogy ez a mostani mólószárny felújítása egy újabb löketet tud majd adni mind a balatoni, mind a tihanyi turizmusnak” – jelentette ki Tihany polgármestere.

A hajózási társaság gyorshajó szolgáltatás kiépítését is tervezi a Balatonon. A két új, 25 fős személyhajó augusztusban, illetve szeptemberben érkezik meg a tóra. A hajók 40 km/h-s sebességre is képesek, így Siófok, Balatonfüred és Tihany között a szokásos menetidőnél jóval gyorsabban közlekednek majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!