2022. 08. 08. Hétfő László napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 04:00

Színes

Robotépítő verseny és tánccsoportok is színesítették a rendezvénysorozatot

Pénteken kezdődött és egészen vasárnap estig tart a Kultúrházak Éjjel-Nappal nevű programsorozat. Több száz helyszínen várják a közönséget táncházzal, népzenei- és néptánc találkozókkal, valamint farsangi programokkal. Erdőkertesen robot, illetve távirányítós autó futamokon vehettek részt azok, akik megépítették saját eszközeiket.

Már korán reggel bütyköltnek az erdőkertesi kultúrház színpadán. Távirányítású, illetve robotautók épültek. A készítők egész éjjel saját szerkezetüket fejlesztették, hogy a délutáni futamon jól teljesítsenek a kocsik.

„Bár egész éjjel folyt az építés, de mi már ezt egy vagy két héttel ezelőtt elkezdtük építeni. Ez egy összetettebb folyamat, de sosem ér véget egy robotépítés” – mondta Kostyán Endre.

Erdőkertes idén a kiemelt helyszínek közé tartozik. „A Kulturális Örökség Napokban szinte a kezdetek óta benne voltunk, és erről a programról vált le a Kultúrházak Éjjel-Nappal, az erdőkertesi faluház ennek kezdetek óta az egyik helyszíne. A mikrokontroller verseny pedig harmadik alkalommal van meghirdetve, van külön saját honlapja is, ahol regisztrálni lehetett és ott meg lehet találni az előző tevékenységeket meg a mostaniakat is” – mondta Pallag Krisztina, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár igazgatója.

A kultúrát tartja az egyik legfontosabb erőforrásnak az esemény fővédnöke. Novák Péter szerint az értékek közvetítése elengedhetetlen, mivel az embereknek igényük van rá.

„Egy ország intelligenciája mindenféleképpen egy erőforrás, ezt leradírozni vagy kilúgozni óriási bűn és ezzel szemben azok a pedagógusok, népművelők, intézményigazgatók, akik országszerte például egy ilyen rendezvényhez csatlakoznak, mint hősök, minden nap értéket közvetítenek, hogy a szlogent is idézzem, így aztán mindennapi hősökkel állunk szemben, szerintem ezért érdemes e mellé állni mindannyiunknak” – fogalmazott a szövegíró, zeneszerző, műsorvezető.

Idén először Bécs és Bukarest is csatlakozott a programsorozathoz. A rendezvény elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a közművelődési intézmények nyitottságára, valamint a helyi közösségekben betöltött közösségépítő és fejlesztő szerepükre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!