2023. 03. 21. Kedd Benedek napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Színes

Robotépítő verseny és tánccsoportok is színesítették a rendezvénysorozatot

Pénteken kezdődött és egészen vasárnap estig tart a Kultúrházak Éjjel-Nappal nevű programsorozat. Több száz helyszínen várják a közönséget táncházzal, népzenei- és néptánc találkozókkal, valamint farsangi programokkal. Erdőkertesen robot, illetve távirányítós autó futamokon vehettek részt azok, akik megépítették saját eszközeiket.

  • Robotépítő verseny és tánccsoportok is színesítették a rendezvénysorozatot

Már korán reggel bütyköltnek az erdőkertesi kultúrház színpadán. Távirányítású, illetve robotautók épültek. A készítők egész éjjel saját szerkezetüket fejlesztették, hogy a délutáni futamon jól teljesítsenek a kocsik.

„Bár egész éjjel folyt az építés, de mi már ezt egy vagy két héttel ezelőtt elkezdtük építeni. Ez egy összetettebb folyamat, de sosem ér véget egy robotépítés” – mondta Kostyán Endre.

Erdőkertes idén a kiemelt helyszínek közé tartozik. „A Kulturális Örökség Napokban szinte a kezdetek óta benne voltunk, és erről a programról vált le a Kultúrházak Éjjel-Nappal, az erdőkertesi faluház ennek kezdetek óta az egyik helyszíne. A mikrokontroller verseny pedig harmadik alkalommal van meghirdetve, van külön saját honlapja is, ahol regisztrálni lehetett és ott meg lehet találni az előző tevékenységeket meg a mostaniakat is” – mondta Pallag Krisztina, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár igazgatója.

A kultúrát tartja az egyik legfontosabb erőforrásnak az esemény fővédnöke. Novák Péter szerint az értékek közvetítése elengedhetetlen, mivel az embereknek igényük van rá.

„Egy ország intelligenciája mindenféleképpen egy erőforrás, ezt leradírozni vagy kilúgozni óriási bűn és ezzel szemben azok a pedagógusok, népművelők, intézményigazgatók, akik országszerte például egy ilyen rendezvényhez csatlakoznak, mint hősök, minden nap értéket közvetítenek, hogy a szlogent is idézzem, így aztán mindennapi hősökkel állunk szemben, szerintem ezért érdemes e mellé állni mindannyiunknak” – fogalmazott a szövegíró, zeneszerző, műsorvezető.

Idén először Bécs és Bukarest is csatlakozott a programsorozathoz. A rendezvény elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a közművelődési intézmények nyitottságára, valamint a helyi közösségekben betöltött közösségépítő és fejlesztő szerepükre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Harmadik téli Balaton-átúszás

Napindító - Harmadik téli Balaton-átúszás

Jégúszás őrületesen felfrissíti az emebrt, egy olyan extrém sport, amelynek segítségével a komfortzónán kívül megtalálni olyan értékeket, amiket egyébként más úton nem. Vendégünk volt Szászi Ferenc, a Jégember Klub vezetője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!