2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

Rettegnek a farkastól a Mátrában

Ismét farkast láttak az Eger melletti Vécsey-völgyben. Kiderítettük: a híresztelésekkel ellentétben nem volt betelepítés, de valóban megnőtt a ragadozó észlelések száma.

  • Rettegnek a farkastól a Mátrában

Egy hivatásos túravezető azt is elmondta híradónknak, mi a legjobb taktika, ha véletlenül farkassal találkoznánk a szabadban.

Az Egererdő Zrt. megkeresésünkre közölte: betelepítésről szó nincs.

- A farkasok egykoron ugyanolyan élőlények voltak itt most mint napjainkban a vaddisznó, vagy a muflon vagy a szarvasok.

- mondta Demecs Norbert hivatásos túravezető, aki hasznos tanácsokat is adott arra, ha véletlenül farkasszemet kellene nézzünk egy ilyen vadállattal:

- Ne hangoskodjunk, ne hívjuk fel magunkra a figyelmet, és akkor az élővilág, az állatok sem fognak irányunkba ellenségesen vagy támadólag fellépni.

A túravezető kiemelte: a farkasok a fokozottan védett állatok, ezért a kilövésük tilos.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!