2019. december 11.,
szerda, Árpád napja

Rendhagyó műsorral igyekeznek élményt adni az elsősöknek

Hír TV

2018. szeptember 5., szerda 16:58

Rendhagyó műsorral készült a Fővárosi Nagycirkusz az iskolakezdésre. A szervezők artistákkal, állatprodukciókkal próbálnak az elsősöknek és tanáraiknak közösségi élményt adni. A Repülőiskola című előadásra péntekig ötezer diákot várnak.

Több, mint 88 ezer kisdiák kezdte meg tanulmányait a héten. A gyorsabb beilleszkedés érdekében a Fővárosi Nagycirkusz rendhagyó előadásokkal készül az első osztályosok számara. Szeptember 5-e és 7-e között 5 ezer gyereket várnak.

„Jelenleg az elsősöknek az első héten egy olyan lehetőséget kínálunk, ahol a tanáraikkal, a vadonatúj pedagógusokkal el tudnak jönni és eltölteni itt egy közös első élményt. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy egy osztály, egy csapat akkor lesz egy egész, ha vannak közös megfogható élmények” – mondta Kardos Kata, cirkuszpedagógiai koordinátor.

A kezdeményezés eredetileg Oroszországból indult, ezt a programot emeltek át Magyarországra.

„A szülőkkel e-mailben beszélgettünk arról, hogy egyáltalán vállaljuk-e, jöjjenek-e, elmerjük-e őket hozni. Mindenki támogatóan állt hozzá, tehát a szülők is érzik, hogy ez egy nagyon jó és pozitív lehetőség” – mondta Érsekné Papp Dóra, tanító.

Az Atlantic Flight műsorát alakították át, hogy a most kezdő kisiskolásokat rávezessék, hogy az iskolakezdés olyan hatalmas ugrásokkal teli, mint egy légtorna bemutató és olyan izgalmas, mint egy artista élete.

„Vége a nyárnak, ez hihetetlen terhet jelent azokra a családokra, akiknek fel kell ruháznia, eszközökkel kell ellátnia és iskolába kell indítania a gyereket. A kulturális kormányzat odafigyel erre. Segélyekkel, pénzügyi támogatásokkal, könyvcsomagokkal, különböző akciókkal támogatja azokat a családokat, akik gyermeknevelésbe fogtak” – nyilatkozta Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár.

Fekete Péter szerint a Magyarországon épülő, leendő cirkuszművészeti központ egész Közép-Európa cirkuszművészeti központja lesz.