2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Rendhagyó műsorral igyekeznek élményt adni az elsősöknek

Rendhagyó műsorral készült a Fővárosi Nagycirkusz az iskolakezdésre. A szervezők artistákkal, állatprodukciókkal próbálnak az elsősöknek és tanáraiknak közösségi élményt adni. A Repülőiskola című előadásra péntekig ötezer diákot várnak.

  • Rendhagyó műsorral igyekeznek élményt adni az elsősöknek

Több, mint 88 ezer kisdiák kezdte meg tanulmányait a héten. A gyorsabb beilleszkedés érdekében a Fővárosi Nagycirkusz rendhagyó előadásokkal készül az első osztályosok számara. Szeptember 5-e és 7-e között 5 ezer gyereket várnak.

„Jelenleg az elsősöknek az első héten egy olyan lehetőséget kínálunk, ahol a tanáraikkal, a vadonatúj pedagógusokkal el tudnak jönni és eltölteni itt egy közös első élményt. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy egy osztály, egy csapat akkor lesz egy egész, ha vannak közös megfogható élmények” – mondta Kardos Kata, cirkuszpedagógiai koordinátor.

A kezdeményezés eredetileg Oroszországból indult, ezt a programot emeltek át Magyarországra.

„A szülőkkel e-mailben beszélgettünk arról, hogy egyáltalán vállaljuk-e, jöjjenek-e, elmerjük-e őket hozni. Mindenki támogatóan állt hozzá, tehát a szülők is érzik, hogy ez egy nagyon jó és pozitív lehetőség” – mondta Érsekné Papp Dóra, tanító.

Az Atlantic Flight műsorát alakították át, hogy a most kezdő kisiskolásokat rávezessék, hogy az iskolakezdés olyan hatalmas ugrásokkal teli, mint egy légtorna bemutató és olyan izgalmas, mint egy artista élete.

„Vége a nyárnak, ez hihetetlen terhet jelent azokra a családokra, akiknek fel kell ruháznia, eszközökkel kell ellátnia és iskolába kell indítania a gyereket. A kulturális kormányzat odafigyel erre. Segélyekkel, pénzügyi támogatásokkal, könyvcsomagokkal, különböző akciókkal támogatja azokat a családokat, akik gyermeknevelésbe fogtak” – nyilatkozta Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár.

Fekete Péter szerint a Magyarországon épülő, leendő cirkuszművészeti központ egész Közép-Európa cirkuszművészeti központja lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!