2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták

Következik:

Híradó 12:00

Színes

Rejtély, mitől sérült meg a felbecsülhetetlen értékű Munkácsy-festmény

Továbbra sem tudni, ki a felelős a Munkácsy-trilógia egyik festményének tavalyi megrongálódása miatt.

A szállító cég állítása szerint nem az ő hibájukból sérült meg a felbecsülhetetlen értékű műtárgy, de nyilatkozni nem akartak az ügyben. Az „Ecce homo”-t tavaly nyáron hozták vissza egy bécsi kiállításról a debreceni Déri Múzeumba. A festmény a szállítódobozból már sérülten került elő, a vászon hátulról megnyomódott. A hiba kijavításán öt restaurátor hónapokig dolgozott, ez azonban nem jelentett pluszköltséget a debreceni múzeumnak. „Külön költségként nem merült fel ennek a javítása, hiszen volt a restaurátorokkal egy általános megállapodás a képeknek az installációjával kapcsolatban. Így ezen az összegkereten belül végezték azt a javítást, ami szükséges volt” – fogalmazott Lakner Lajos, a Déri Múzeum igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!