2024. 06. 28. Péntek Levente, Irén napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Színes

Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában

Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven új hely szerepel a Magyar Konyha magazin Balaton 2024 Gasztrokalauzában.

  • Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában

Tizenkettedik alkalommal jelenik meg a Magyar Konyha Balaton Gasztrokalauza. Felemelő dolog ennyi ideje nyomon követni a Balaton-környéki konyhaművészet fejlődését - idézte fel a kiadvány keddi budapesti sajtóbemutatóján Lévai Anikó, a magazin szerkesztőbizottságának elnöke, emlékeztetve arra, hogy a szerkesztők még a pandémia idején sem "bátortalanodtak el".

Mint kiemelte, a Balaton önálló régió, nem is elsősorban földrajzi, inkább kulturális okokból. "A Balaton nagyon a miénk, a Balatonhoz mindannyian érzelmileg kötődünk" - fogalmazott.

Elmondása szerint amikor a Balaton Gasztrokalauzt megálmodták, az volt a cél, hogy a magyar családok ne csak élményekkel, hanem jó szájízzel jöjjenek haza a tó mellől, a balatoni gasztronómia ugyanis régóta nem csak a strandbüfékről szól.

Lévai Anikó emlékeztetett arra is, hogy a Magyar Konyha idén már 48 éves, ezzel a régió leghosszabb múltra visszatekintő gasztrokulturális magazinja.

Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztője arról beszélt, hogy a Balaton nem engedi el a "klottgatyás" nosztalgiákat, egymás mellett működnek az évtizedes lángosozók és a fine dining helyek.

Az idei Balaton 2024, akárcsak elődei, nem étteremkalauz, nincs benne pontozás, "körmös", inkább kulináris ajánlat a Balatonra látogatók számára - közölte, hozzáfűzve: a kötet egyaránt bemutat kultúrbisztrókat, halsütödéket, fűszerkerteket, sajtkészítő műhelyeket, kockásabroszos kisvendéglőket, fine dining éttermeket és borászatokat is.

Vinkó József felidézte, hogy a gasztrokalauz első számába alig sikerült 170 helyet összeszedni, majd a pandémia előtt már 400 fölé értek, de aztán szigorítottak a szerkesztők.

A balatoni vendéglátás aktuális helyzetéről szólva elmondta, hogy megtorpanás érezhető, számos vendéglátóhely nem nyitott ki a járványhelyzet után, ám rengeteg új cukrászda és fagylaltozó várja a tóhoz érkezőket.

A kötet alrégiók szerint tekinti át a balatoni vendéglátóhelyeket, külön listában emeli ki a Michelin-kalauz által is ajánlott helyeket, illetve a legjobb Balaton körüli borászatokat; étterem, strandbisztró és cukrászda/fagyizó kategóriákban pedig saját TOP10-es listákkal segíti az olvasókat.

A Balaton 2024 gasztrokalauz szerdától kapható a Magyar Konyha nyári dupla számával együtt.

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Moriones és Rúzsa Magdi dalaira is táncolhatunk a Plázson

Moriones és Rúzsa Magdi dalaira is táncolhatunk a Plázson

A héten a Plázs Siófok programkavalkádja már csütörtökön beindul Moriones koncertjével és dr. BRS szerelemcsütörtökével, pénteken a BSW áll színpadra, szombaton pedig Rúzsa Magdi slágerei csendülnek fel a Balaton partján, majd több helyszínen pörögnek tovább a partyk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!