2023. 02. 08. Szerda Aranka napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 08:00

Színes

Ősi jelmezes ünnepet tartottak Bulgáriában

Hátborzongató jelmezekkel űzték el a rossz szellemeket Bulgáriában. A Fekete-tenger partján fekvő államban rézharangokkal és tánccal tartották meg hagyományos ünnepüket.

  • Ősi jelmezes ünnepet tartottak Bulgáriában

A mohácsi busójáráshoz hasonlatos jelmezekkel egy olyan félig keresztény-félig pogány rituálét tartanak, amelynek eredete még az ókorból ered. A látványos ünnep idején sokan utaznak vidékre, hogy részt vegyenek a fesztiválon. A felvonulók arról számoltak be, hogy a túlvilági zenének, a tüzeknek és természetesen a jelmezeknek köszönhetően olyan a felvonuláson részt venni, mintha más testébe bújna az ember pár órára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!