2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Oscar-díj - Növényi alapú menük és műanyagpalack-mentes rendezvények

Szinte teljesen növényi alapú lesz idén az Oscar-események menüje, a műanyagpalackokat pedig száműzik minden Oscar-rendezvényről - jelentette be hétfőn a díjátadót szervező amerikai filmakadémia.

  • Oscar-díj - Növényi alapú menük és műanyagpalack-mentes rendezvények

Az idei filmes díjszezon jelensége, hogy a fogadásokon és a díjátadó vacsorákon csak növényi alapú fogásokat szolgálnak fel. A Golden Globe-gála sztárjai - köztük a szigorúan vegán Joaquin Phoenix is - nagyra értékelték, hogy a díjátadón idén először kizárólag vegetáriánus fogások kerültek az étlapra.

Ezzel összhangban az amerikai filmakadémia is úgy döntött, hogy az Oscar-jelöltek tiszteletére adott ebédet növényi alapú menüsorral rendezi meg, és a február 9-i Los Angeles-i díjátadó gála előtt is csak növényi alapú vendégváró falatkákat kínálnak a sztároknak.

A díjátadó ceremóniát követő kormányzói bálon az ételek 70 százaléka lesz növényi alapú, 30 százaléka vegetáriánus, halas vagy húsos.

A víz és más italok műanyag palackjait azonban teljesen száműzték az összes Oscar-rendezvényről.

A filmakadémia, melynek több mint 8 ezer tagja szavaz az Oscar-díjakról, közleményében hangsúlyozta, hogy a szervezet elkötelezett támogatója a bolygó védelmének.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!