2022. 08. 20. Szombat István napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

1920 - Az új Közép-Európa 02:00

Színes

Orrszarvúkat telepítettek vissza Mozambikba, ahol korábban már kipusztultak

Orrszarvúkat telepítettek vissza Mozambikba, hol a vadon élő populáció csaknem tíz éve kihalt. A szélesszájú és keskenyszájú orrszarvúkat Dél-Afrikából szállították át a mozambiki Zinave Nemzeti Parkba.

  • Orrszarvúkat telepítettek vissza Mozambikba, ahol korábban már kipusztultak

Az orrszarvúkat vadőrök fogták be és altatták el, mielőtt 1600 kilométert utaztak volna a 400 ezer hektáron elterülő mozambiki nemzeti parkig, ahová már 2300, más fajhoz tartozó állatot is visszatelepítettek.

A visszatelepítést szervező Peace Parks Foundation (PPF) természetvédelmi csoport a következő két évben több mint 40 orrszarvút akar áttelepíteni Mozambikba.

A projekt vezetője, Anthony Alexander arról számolt be, hogy ragadozókat és elefántokat is szállítottak már Mozambikba. Az orrszarvúk visszatelepítésével "a történelmi fajok jelenléte a parkban teljessé válik" - fűzte hozzá.

A kezdeményezéssel, amellyel biztonságos helyre telepítenek veszélyeztetett példányokat, a vadon élő fajok populációját akarják növelni.

A mozambiki vadvilág populációját súlyosan megtizedelte az 1992-ben véget ért 15 éves polgárháború és a vadorzás.

Fotó: Illusztráció - Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Ismét megdőlt a melegrekord

Ismét megdőlt a melegrekord

Ismét megdőlt az országos napi melegrekord pénteken; Baján 39,6 fokot mértek - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Megtartották a tűzijáték főpróbáját

Megtartották a tűzijáték főpróbáját

A szervezőtől megkérdeztük, hogy amennyiben holnap az operatív törzs dönt a tűzijáték lebonyolításának feltételeiről, akkor milyen koreográfiát lát majd a közönség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!