2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Színes

Olaszországban is mindenki készül a húsvétra + videó

Nemcsak a terror-készültségről, hanem a családról és az ételekről is szól a húsvét olasz-országban. Az éttermek igazi kulináris élményeket kínálnak,, otthon pedig leginkább a hagyományos húsvéti ételeket főzik.

  • Olaszországban is mindenki készül a húsvétra + videó

Nagyszombaton a hívők nagy része még böjtöl Olaszországban, de már készülnek a vasárnapi ebédre. A húsvét minden tartományban más élménnyel kényezteti a turistákat és a helyieket, amiben a gasztronómia is vezető szerepet kap. A rómaiak tányérjain idén is a bárány hús és az articsóka a főszereplő, de aki a tésztát szereti annak meg kell kóstolnia rómaiak híres tésztáját, a carbonarat.

„Tejszínt egyáltalán nem használunk, ha nem felmelegítjük a pofa szalonnát pici olajon annyira, hogy roppanós legyen. Közben feltesszük főni a 10 dkg házi tésztát. Felverjük a tojássárgáját, amit pecorinóval vagyis juhsajttal szórunk meg és fekete borssal. Öntünk hozzá egy kis főző vizet, összekeverjük és elzárjuk a gázt, hogy ne legyen rántotta a tojásos krémből. Ilyen krémesnek kell lennie"- részletezte egy olasz étteremvezető.

Híres húsvéti édesség az asztalokon a nápolyi „pastiera”, ami főtt búza és ricotta krémes egyvelegével van megsütve. Aki azonban úgy dönt, hogy az ünnepet városnézéssel tölti és napközben csak egy szendvicsre áll meg, annak sem kell csalódnia. Ebéd után pedig Olaszországban nem lehet felállni az asztaltól egy igazi ristrettó nélkül, ami nem csak erős, de krémes is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!