2020. június 2.,
kedd, Kármen, Anita napja

Ökumenikus Segélyszervezet: Hatvanmillió forint gyűlt össze hátrányos helyzetű gyerekekért

MTI

2019. július 2., kedd 09:15

Hatvanmillió forint gyűlt össze az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor nevű adománygyűjtésén, amelyet a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására indítottak májusban.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, a rekordnak számító összegből nyári táborokat szerveznek, és kétezer hátrányos helyzetű gyermek felzárkóztatását végzik egész évben.

Ismertette, a szervezet idén először indít saját tábort. A három kastélyosdombói táborban élményprogramokkal és fejlesztő foglalkozásokkal készülnek, 25-30 gyermekre pedig 9-10 gondozó figyel majd - tette hozzá.

Az adománygyűjtés célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felhőtlen gyerekkort, a segélyszervezet pedig meg tudja teremteni az egészséges fejlődésükhöz szükséges feltételeket - közölte Gáncs Kristóf.

Hozzáfűzte, az adomány mögött sok ember törődése van, mert a 60 millió forint túlnyomó része kis összegekből jött össze: kuponokból több mint 34 millió, a segélyvonalon pedig több mint 22 millió forint.

 

MTI

x
Rendkívüli hír