2019. február 24.,
vasárnap, Mátyás napja

Négylábúak vették be a pécsi strand medencéjét

Hír TV

2018. szeptember 11., kedd 12:20

Ebek mártózhattak egy strandon Pécsett. Már évtizedes hagyománnyá vált hogy, a nyári szezonzárás előtt kutyák számára is megengedik, hogy a vízbe menjenek.

Az egyik, csak nyáron működő pécsi strandon évtizedes hagyomány, hogy a zárás napján megengedik a kutyáknak, hogy fürödjenek. Legalább 30 gazda gondolta úgy, hogy a medence utolsó leengedése előtt megfürdeti kutyáját.

– Minden alkalommal itt vagyunk, amióta meghirdették ezt a lehetőséget. Egyébként pedig Egon mindenhol fürdik, ahol csak víz van. Erdőben, pocsolyában, tóban, folyóban, kádban, lavórban. […] Medencében ritkán – fogalmazott az egyik gazdi a Hír TV-nek.

A négylábúak között volt olyan, amelyik első szóra ugrott, volt, amelyiknek elég volt egy labdát bedobni, de olyan is akadt, amelyik csak a gazdi után mert bevetődni. Többen, a biztonság kedvéért mentőmellényt viseltek. A partra mászás viszont valamennyinek nehézséget okozott.

Az üzemeltetőnek saját bernáthegyije adta az ötletet. „Hosszú évek alatt alakult így, hogy zárás után mindig lehetőséget adtunk egy rövid időre a kutyáknak, hogy ússzanak egyet nálunk. Az ötlet az onnan indult, hogy a saját kutyánk még anno, 17 évvel ezelőtt nagyon érdeklődött a medence vize után” – magyarázta Tóvári Ágnes.

A kizárólag ebek számára nyílt kutyastrandok egyre népszerűbbek, a Balaton mellett több településen már működik hasonló.