2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Színes

Műfenyő vagy igazi?

Országszerte nagyüzemben árulják a fenyőfákat, egyre élénkebb a kereslet a karácsony előtti utolsó héten. Évről-évre visszatérő kérdés, hogy igazi, vagy inkább műfenyő díszelegjen az otthonunkban.

  • Műfenyő vagy igazi?

A műfenyő is népszerű a tartóssága miatt, olyanok is vannak, akik szerint környezettudatosabb ezt választani. Favásárlás előtt azonban több szempontot is érdemes mérlegelni.

A karácsonyfa az ünnep legismertebb szimbóluma. Ilyenkor az utcákon tömegével kínálják a különböző méretű és formájú fenyőket. Annak ellenére, hogy vízkereszt után ezeket a fenyőfákat kidobják, a kereskedelmük a gazdaságot is élénkíti.

A klímapolitikai intézet szakértője szerint ha igazi fát vásárolunk, nem csak a biogazdaságot támogatjuk. Ezek a fenyők ugyanis többféleképpen is hasznosíthatók.

Ha valaki mégis a műkarácsonyfa vásárlása mellett dönt, érdemes olyan terméket választani, ami PVC-mentes és Európában gyártották, ezzel is csökkentve a műanyag karbonlábnyomát - hívták fel a figyelmet a környezetvédők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Megátkozták Zelenszkij ukrán elnököt

Megátkozták Zelenszkij ukrán elnököt

Megátkozta Zelenszkijt az ortodox egyház egyik vezetője. Pavlo, a Moszkvai Patriarchátus ukrán ortodox egyházának metropolitája szerint, „Isten nem fogja megbocsátani az ukrán elnöknek, hogy kiszakította a moszkvai egyházat a kijevi Lavrából”.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!