Különleges dekorációk, stílusosan kolbászból. A kolbásztöltő verseny zsűrije ugyanis nemcsak az ízeket, hanem a standok díszítését is pontozta. A fonyódi fesztiválon 35 csapat dolgozott serényen, hogy elkészítse a legfinomabb kolbászt.
A kolbászkészítésben ismert emberek is részt vettek. Az itt megtöltött kolbászt, és a helyi pincészetek által felajánlott borokat jótékonysági céllal a helyszínen elárverezték. „A két jótékonysági rendezvény bevételéből reményeink szerint a mentőalapítvány egy motoros gennyszívó készüléket fog tudni vásárolni az egyik járművébe” – közölte Farkas Gábor, az ötödik Fonyódi Kolbászfesztivál szervezője.
Mocsai Lajos rutinosan töltötte a kolbászt, mint mondta, családjában nagy hagyománya van a disznóvágásnak. „Ez is családösszetartó program egyébként. Az idén két dupla vágásunk volt Felsőmocsoládon, komoly mennyiségű, 600 kiló élősúllyal, úgyhogy van mit hazavinniük a gyerekeknek” – mondta a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
A téli Balaton egyik legnagyobb gasztronómiai eseménye idén három napig tart, vasárnap szórakoztató programokkal zárul.