2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Hírek 16:00

Színes

Mindössze 18 éves a 189. Anna-bál szépe

A 18 esztendős elsőbálozó füredi lányt, Sulák Martinát választották meg a 189. Anna-bál szépének szombat este Balatonfüreden. Első udvarhölgye a nyíregyházi Lukács Réka, második udvarhölgye pedig a budapesti Szóráth Sarah lett. A bálon mintegy 600 vendég vett részt. A rendezvény fővédnöke dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter volt.

A Vaszary-villa kertjében akasztották a hölgyek nyakába szombat este a Balatont idéző türkizzöld porcelán szíveket. A bál hagyományos helyszíne a füredi Anna Grand Hotel volt. A palotást ezúttal Jellinek György koreográfiája alapján a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolták. A 600 vendég között sok volt az elsőbálozó. „Egy ilyen estének teljesen más hangulata van, mint bármelyik másiknak. Ezt azért át kell élni, és tudni kell, hogy mi a háttere, a története” – mondta Dávid Blanka elsőbálozó.

A négyfogásos vacsorát idén először Apponyi-mintás herendi étkészletben szolgálták fel. Az ínycsiklandó fogások között például olyan különlegességek kerültek a tányérokra, mint a citrusokkal marinált lazac vagy a tradicionális ököruszályleves.

A bál szépét ezúttal a régi hagyományokhoz visszatérve a bál közönsége és a szakmai zsűri együtt választotta meg. „A szempont igazából nagyon egyszerű, tradicionális. A szépet keressük, de nem azt a fajta „csak szépet”, hanem azt, ami átjön a személyiségen. A kedvességet, a bájt, a törékenységet, hiszen ez az elsőbálozók bálja” – fogalmazott Schiffer Miklós, a zsűri elnöke.

A közönség által kiválasztott legszebb 15 hölgy közül a zsűri a balatonfüredi Sulák Martinát ítélte a legszebbnek. Sulák Martina első udvarhölgye a szintén balatonfüredi származású, nyíregyházi Lukács Réka lett, a második udvarhölgy a budapesti Szóráth Sarah.

A bál szépe és udvarhölgyei vasárnap délelőtt végigkocsikáztak Balatonfüreden és bemutatkoztak a nagyközönségnek is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!