2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Színes

Mindössze 18 éves a 189. Anna-bál szépe

A 18 esztendős elsőbálozó füredi lányt, Sulák Martinát választották meg a 189. Anna-bál szépének szombat este Balatonfüreden. Első udvarhölgye a nyíregyházi Lukács Réka, második udvarhölgye pedig a budapesti Szóráth Sarah lett. A bálon mintegy 600 vendég vett részt. A rendezvény fővédnöke dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter volt.

A Vaszary-villa kertjében akasztották a hölgyek nyakába szombat este a Balatont idéző türkizzöld porcelán szíveket. A bál hagyományos helyszíne a füredi Anna Grand Hotel volt. A palotást ezúttal Jellinek György koreográfiája alapján a Magyar Állami Operaház balettművészei táncolták. A 600 vendég között sok volt az elsőbálozó. „Egy ilyen estének teljesen más hangulata van, mint bármelyik másiknak. Ezt azért át kell élni, és tudni kell, hogy mi a háttere, a története” – mondta Dávid Blanka elsőbálozó.

A négyfogásos vacsorát idén először Apponyi-mintás herendi étkészletben szolgálták fel. Az ínycsiklandó fogások között például olyan különlegességek kerültek a tányérokra, mint a citrusokkal marinált lazac vagy a tradicionális ököruszályleves.

A bál szépét ezúttal a régi hagyományokhoz visszatérve a bál közönsége és a szakmai zsűri együtt választotta meg. „A szempont igazából nagyon egyszerű, tradicionális. A szépet keressük, de nem azt a fajta „csak szépet”, hanem azt, ami átjön a személyiségen. A kedvességet, a bájt, a törékenységet, hiszen ez az elsőbálozók bálja” – fogalmazott Schiffer Miklós, a zsűri elnöke.

A közönség által kiválasztott legszebb 15 hölgy közül a zsűri a balatonfüredi Sulák Martinát ítélte a legszebbnek. Sulák Martina első udvarhölgye a szintén balatonfüredi származású, nyíregyházi Lukács Réka lett, a második udvarhölgy a budapesti Szóráth Sarah.

A bál szépe és udvarhölgyei vasárnap délelőtt végigkocsikáztak Balatonfüreden és bemutatkoztak a nagyközönségnek is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!