2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Minden gyermek KINCS!

Magyarország számára minden magyar gyermek KINCS, szülessen bárhol is a világon. A magyar gyermekek jóléte és védelme közös ügyünk és felelősségünk, legyen szó gyermekeink testi-lelki egészségéről, fejlődéséről és biztonságáról. Magyarország családbarát intézkedéseinek fókuszában a gyermekek állnak, akiknek felelős felnevelése a legfontosabb befektetés a jövőbe. Ezen cél érdekében Magyarországon működik Európa egyik legkiterjedtebb családtámogatási rendszere. A kormány gyermek- és családközpontú politikájának hatására 200 ezerrel több magyar gyermek született a 2010 előtti időszakhoz képest.

  • Minden gyermek KINCS!

2010 óta a kormány számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy a közel 2 millió kiskorú, 18 év alatti magyar gyermek élete minél boldogabb és kiegyensúlyozottabb legyen. A gyermekek nevelését olyan gyermekjóléti intézkedések segítik, mint a bölcsődefejlesztés, a hároméves kortól kötelező óvoda, az ingyenes vagy kedvezményes intézményi és szünidei gyermekétkeztetés, az ingyenes tankönyvek biztosítása az általános iskolákban, a középiskolákban és a szakképzésben, vagy az Erzsébet Táborok. A gyermekek testi-lelki egészségét egyebek között a mindennapos testnevelés, az egészséges menzák, az iskolákban az erkölcstan vagy a hittan oktatása, a koragyermekkori fejlesztések vagy a kiterjedt gyermekorvosi, védőnői ellátás segíti.

Ma már az ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetésben közel 600 ezer gyermek részesül, 2010 óta háromszor többet költ erre az állam. Több mint 1 millió gyermek, a közoktatásban tanulók 100 százaléka számára ingyenesen járnak a tankönyvek. Az ingyenes és kötelező óvodai nevelésben több mint 300 ezer gyermek részesül, bölcsődébe pedig ma már 70 százalékkal több kisgyermek járhat, mint 2010-ben. 2012 óta már körülbelül 1 millió gyermek üdülhetett az Erzsébet Táborokban.

Magyarország számára minden magyar gyermek születése kiemelten fontos, a határokon belül és kívül egyaránt. Nem véletlen, hogy a magyar kormány támogatja a külhonban születő magyar gyermekeket és családjaikat is.

A Köldökzsinór Program keretében a határon túli, külhoni magyar családok ugyanúgy megkaphatják az anyasági támogatást és a fiatalok életkezdési támogatását, valamint ugyanolyan feltételek mellett nyithatnak babakötvényt, mint az anyaországiaknak. Eddig közel 40 ezer külhonban született magyar gyermek szülei éltek ezekkel a lehetőségekkel.  Az igénylések kétharmada a Kárpát-medence magyar lakta területeiről érkezett.

Magyarországon 2021-ben 5,6 százalékkal, azaz ötezerrel több gyermek született, mint 2011-ben, ami történelmi mélypont volt hazánkban. Annak ellenére növekedett a születések száma, hogy 2010 óta közel 20 százalékkal kevesebb a szülőképes női korosztály létszáma. Az elmúlt évtizedben 200 ezerrel több magyar gyermek jött a világra a 2010 előtti időszakhoz képest.  A kormány gyermek- és családbarát politikájának hatására ezzel a 200 ezer kisgyermekkel gyarapodott a magyarok közössége, hozzájárulva a nemzet fennmaradásához és jövőnk biztosításához. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!