2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

Mézeskalácsfalu Geresdlakon

Tizenharmadik alkalommal készítették el mézeskalácsból falujuk kicsinyített mását a geresdlakiak. A baranyai falu háziasszonyai abban bíznak, hogy a korábbi években mintegy tízezer látogatót vonzó kiállításra a vírushelyzet megszűnte után idén is sokan lesznek kíváncsiak.

  • Mézeskalácsfalu Geresdlakon

Liszt, porcukor, tojás, margarin, fahéj és szódabikarbóna. Ezek kellenek a mézeskalács elkészítéséhez. Geresdlakon 2008-ban készítették el először a falu házait az édességből. Negyvennel kezdték, ma már a 350 ingatlan több mint a felét megformálták kicsiben. Van, aki a sajátja mellett másokét is elkészíti.

10 éve felügyeli a munkát Polgár Zsuzsa mézeskalács készítő mester. A megfelelő tészta, a szabásminták és a díszítő hab elkészítése mellett a motívumok megrajzolásában is segít. Azt mondja ilyen lelkes, összetartó közösséggel sehol máshol nem találkozott.

A helyiek advent első vasárnapjára idén is elkészültek a kibővített édességfaluval, de vírushelyzet miatt látogatókat csak előzetes bejelentkezés alapján, kis csoportokban fogadnak.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Van különbség az Európai Néppárt és az európai szocialisták politikája között?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pénteken indul a Generali Gyerek Sziget

Pénteken indul a Generali Gyerek Sziget

Péntektől vasárnapig vásári forgatag, énekesek, zenészek, bohócok, artisták, mesteremberek várják a családokat reggel 10-től este 6-ig a Generali Gyerek Szigeten.
Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményutat alakítanak ki a Dorogi-szénmedence egykori bányáiba tömedékanyagnak homokot szállító kisvasút 40 kilométeres nyomvonalán, az érintett hat település önkormányzatának együttműködésével - közölte Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének elnöke az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!