2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Színes

Méterekre van a Mount Everest csúcsától Suhajda Szilárd

Méterekre van a Mount Everest csúcsától Suhajda Szilárd, aki szombat este elindult az alaptáborából, hogy - a tervek szerint - mesterséges oxigén és teherhordók alkalmazása nélkül ma elérje a Mount Everest 8848 méter magas csúcsát. Felesége szerint a hegymászónak magyar idő szerint 14 óráig fel kell érnie a világ tetejére.

  • Méterekre van a Mount Everest csúcsától Suhajda Szilárd

A magyar hegymászó tiszta másszással akarja elérni a csúcsot, amely magyar állampolgárnak még nem sikerült.

A sikeres mászások nagyjából 2 százaléka történik így, nem hiába emlegetik úgy, mintha olimpiai arannyal érne fel a hegy "sportszerű" megmászása - olvasható az expedíció tájékoztatójában.

A hegymászó felesége, Legindi Tímea híradónknak azt mondta, hogy férjének magyar idő szerint 14 óráig fel kellene érnie a csúcsra. 

9 óra 47 perckor frissült utoljára Szilárd GPS-e, akkor valamivel 8700 méter alatt járt

- tette hozzá. 

Legindi Tímea otthonában fogadta stábunkat és elmondta, a GPS adatok alapján Suhajda Szilárd magyar idő szerint 9 óra 30 perc környékén 8630 méteren járt, vagyis akkor több mint 200 méter volt még hátra. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!