2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Színes

Megmutatták, hogy mire képesek a traktoraikkal, gépeikkel

Míg az ország nagy részén az aszály okoz gondot, addig Zalában a sok csapadék nehezíti az aratást. A helyi gazdák a hétvégén nem dolgozni gyűltek össze Barlahidán. Traktorjaikkal ügyességi versenyeken vehettek részt egy találkozón.

  • Megmutatták, hogy mire képesek a traktoraikkal, gépeikkel

A zalai dombok között traktoraik mellett ügyességüket is bemutathatták a gazdák. Évről évre többen neveznek a versenyekre, a programok már az ország más részeiből is vonzanak vendégeket.

„Zala megye a mezőgazdaságról híres. A rendezvény azt szolgálja, hogy a helyi és a környékbeli gazdáknak ne csak arról szóljon az élete, hogy dolgoznak, hanem arról is hogy legyen egy napjuk, amikor traktoraikkal, gépeikkel megmutatják, hogy mire képesek” – mondta Háriné Vida Hajnalka főszervező.

A versenyen sokan már visszatérő vendégek, nekik ez a nap a szakma ünnepe.

„A traktorosok végre meg tudják mutatni, hogy mire képesek, hogy az élethelyzetekben egy rutinpályán hogyan tudnak megnyilvánulni. Nem csak a mezőgazdasági területeken, hanem a földek mellett a rutinpályán, értve a szlalompályát, a gyorsulást, meg ilyeneket. Hogy milyen ügyesek vagyunk mi valójában, hogy büszkék legyenek ránk a magyar emberek, hogy mi valamit tudunk innen hátulról, tehát akik ide jönnek a városból, lássák, hogy mi is képesek vagyunk valamire” – nyilatkozta Horváth Richárd gazdálkodó.

A programokat jócskán 30 fok feletti hőségben rendezték, ez a traktorosoknak nem szokatlan munkafeltétel. Ám míg az ország más területein az aszály okoz problémát, Zalában a sok eső miatt ütközött nehézségbe az aratás.

„Úgy kellett ellopkodnunk az aratást, megoldani, mert annyi esőt kaptunk itt Zalában. Bízom benne, hogy most már jó idő lesz. Közeleg a napraforgó aratása, ami számításaim szerint korábban lesz, mint szokott. Ugye szeptemberben ilyen 10-e, 15-e környékén szokott a napraforgó aratása megtörténni, de biztos vagyok benne, hogy itt augusztus végén aratás lesz” – mondta Szummer László gazdálkodó.

A versenyek mellett az érdeklődőket különböző kiállítók és családi programok is várták.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!