2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Színes

Megkezdték az egykori zugligeti villamos restaurálását + videó

Megkezdte az egykori zugligeti villamos restaurálását a Közlekedési Múzeum. Elsőként trélerre teszik a Zugligeti 1000-es és az UV típusú villamost az Északi Jármű-javítóba.

  • Megkezdték az egykori zugligeti villamos restaurálását + videó

A restaurálás egy komoly előrelépés, hiszen két év múlva a százéves 1000-es és az UV villamos eredeti állapotba kerül vissza. Nem lesz üzemképes, de bejárható lesz mindenki számára. Na és hogy miért különlegesek ez a szerelvények? A történelem időkerekét 80 évre kell visszaforgatni. Az 1000-es villamos motorkocsik meghatározó járművei voltak az 1930-as, 40-es éveknek. Erős motorjuknak köszönhetően több budapesti villamosvonalon is közlekedtek, több mint 70 évig. Az 1043 és 1061-es pályaszámú villamos pedig az 58-as vonalán járt Budagyöngye és Zugliget között 1977-ig. Emlékét pedig a Csermely-völgyben őrizték 2023 májusáig. A szerelvény a libegő végállomásánál bisztrókocsiként üzemelt. Az UV villamos, vagyis a Stuka pedig az 1956-ban először a 2-es, majd 57-től 2008-ig a 48, 48-es vonalán szállította az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!