2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Megkezdődött a medvehagymaszezon

Megkezdődött a medvehagyma szezon a Mecsekben. A növény fogyasztása egészséges, több betegség is megelőzhető vele. Gyűjtése azonban bizonyos esetekben engedélyhez kötött.

  • Megkezdődött a medvehagymaszezon

Hazánkban a medvehagyma legnagyobb összefüggő területen a Mecsekben terem. Február végétől nagyjából 2 hónapig szedhető, virágzása után a levelek már keserűek lesznek. A snidlingre, fokhagymára hasonlító ízű növényt az utóbbi években a gasztronómia is felfedezte, divat lett a fogyasztása.

Gyűjtéséről az erdő védelméről szóló törvény rendelkezik. Nagy mennyiségben a terület használójával szerződést kell kötni.

Ebben az esetben követelmény hogy csak levelenként kézzel lehet betakarítani. Két kiló alatt viszont nem védett területen saját használatra bárki szedheti.

A medvehagyma vesetisztító, megelőzi az érelmeszesedést ezzel segíti a szívroham és a stroke elkerülését, jót tesz a vérnyomásnak és az emésztőrendszernek, sőt a férfiasságra is kedvező hatással van.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

Hasfájós és sírós volt a csecsemő, apja csaknem halálra verte

1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék az a férfit, aki még 2021 őszén többször is olyan súlyosan bántalmazta néhány hónapos gyermekét, hogy a csecsemő életveszélyes állapotba került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!