2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Színes

Megkezdődött a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka + videó

A virágvasárnappal megkezdődött a nagyhét, ami Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadásának ünnepére vezet el. Virágvasárnapon Jézus Jeruzsálembe vonulásáról emlékezett meg a katolikus egyház.

  • Megkezdődött a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka + videó

A virágvasárnappal kezdődő nagyhét a keresztény világban a Jézus kereszthalálára való felkészülést jelenti, egyben ráhangol a feltámadás ünnepére, azaz a húsvétra. Ez az időszak a nagytakarítás ideje. Ilyenkor illik elvégezni az ablaktisztítást, meszelést, mosást, vasalást.

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. A katolikus egyház elvárja, hogy hívei évente legalább egyszer gyónjanak és áldozzanak, lehetőleg az évnek ebben az időszakában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!