2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Színes

Megkezdődött a 4. Ludovika Fesztivál

Megkezdődött a 4. Ludovika Fesztivál, ahol a 100 napos ünnepség keretében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem legkiválóbb végzős tisztjelöltjeit tüntették ki. A fesztiválon katonai, lovas bemutatók és gyerekprogramok is lesznek.

Katonai tiszteletadással és fegyveres bemutatóval kezdődött a Ludovika Fesztivál az Orczy-parkban. A rendezvényen kezdetét vette az úgynevezett száznapos fesztivál. „A száznapos fesztivált azért hívják száznapos fesztiválnak, mert a honvéd tisztjelölteknek az augusztus 20-i tisztté avatásig már csak 100 napjuk van hátra. Ez idő alatt fejezik be a felkészülést és a tanulmányaikat, teszik le az utolsó vizsgákat, államvizsgákat és válnak éretté ahhoz, hogy megkezdjék első tiszti beosztásukat” – mondta el Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora. A legkiválóbb végzős tisztjelöltek kitüntetésben részesültek.


A honvédség az utóbbi években erkölcsileg és szellemileg is megújult az illetékes államtitkár szerint. Vargha Tamás azt mondja: a katonaság utánpótlása biztosítva van, hiszen sokan választják ezt a hivatást. „Szeretnénk azokat a fiatalokat is a honvédség közelébe csábítani, akik nem szeretnének tisztek és altisztek lenni, de úgy érzik, hogy a haza szeretete fontos számukra” — mondat a Honvédelmi Minisztérium államtitkára.

A hétvégi rendezvényen valódi katona járműveket is láthatnak az érdeklődők, a gyerekeket pedig hagyományőrző játékokkal várják az Orczy-parkba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!