2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Színes

Meggyújtották a New York-i Rockefeller Center karácsonyi égőit

Meggyújtották a Rockefeller Center karácsonyfájának égőit, s ezzel szerda este hivatalosan kezdetét vette az ünnepi szezon a téli New Yorkban.

  • Meggyújtották a New York-i Rockefeller Center karácsonyi égőit

A hagyományos ünnepi eseményen az óriási fenyőfa 50 ezer színes égőből álló, mintegy nyolc kilométer hosszú égősorát kapcsolták be. A televízióban élőben közvetített gyertyagyújtást sok millióan nézték az Egyesült Államokban, és a Rockefeller Centernél is több ezer nézelődő gyűlt össze.

A közönséget szórakoztató fellépők között volt John Legend, Gwen Stefani és Idina Menzel.

A Daniel Libeskind amerikai építész által tervezett karácsonyfát, amelynek csúcsát egy Swarovski kristálycsillag díszíti, az ünnepek alatt naponta 750 ezren nézik majd meg. A látványosságra kíváncsiak kedvéért idén a környező utcákat sétálóutcákká nyilvánította a város.

A karácsonyfát, amely több mint 23 méter magas és 12 tonnát nyom, novemberben szállították a manhattani belvárosba. A norvég fenyőt New York államban ültette tulajdonosa 1959-ben. Az ünnepek után a fát feldolgozzák, és fenntartható házépítésnél használják fel.

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!