2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Színes

Megérkezett a Kárpát-medence aratókoszorúja a Szent István-bazilikába

Ismét a fővárosi Szent István-bazilikában kapott helyett az aratókoszorú. A koszorút évről évre az augusztus huszadikai programokhoz kapcsolódva készítik el, a magyar gazdák összefogásának jelképeként. Az idei búzakoszorú jellegzetessége egy isten szeme motívum, amely a teljességet, az egységet és a harmóniát fejezi ki. A koszorút több mint egy hónapig több ezer szalmaszálból készítették.

  • Megérkezett a Kárpát-medence aratókoszorúja a Szent István-bazilikába

Az idei aratókoszorút a több éves hagyományokhoz híven idén is a hajdúnánási asszonyok fontak össze.

Az aratókoszorú arra is emlékeztet, hogy a magyar gazdák évről évre biztosítják a kenyeret a magyar családok asztalára, emiatt pedig a magyar gazdatársadalmat tisztelet és köszönet illeti meg - fogalmazott Jakab István. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetségek elnöke hozzátette: a koszorú a Kárpát-medencei összetartozás jelképe is.

A koszorút idén Kovács Zoltán atya áldotta meg. Imájában áldást kért a magyar gazdákra és földjeikre.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!