2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Magyarok Kenyere: mintegy ötven tonna búza érkezett eddig

A tavalyi mennyiség több mint kétszerese, mintegy ötven tonna búza érkezett eddig a Magyarok Kenyere jótékonysági akcióra. Az összeöntő ünnepséget augusztus 17-én a mohácsi vízi malomban tartják.

A tervek szerint a fővárosi állami ünnepre szánt kenyeret, amelyet a Szent Jobb-körmeneten Erdő Péter bíboros áld meg augusztus 20-án, a Baranyában összegyűjtött lisztből sütik meg. A megőrölt liszt legnagyobb részét a Böjte Csaba vezette, 2300 árva gyermeket gondozó Dévai Szent Ferenc Alapítványnak juttatják el. A mennyiség várhatóan egy éves szükségletüket fedezni fogja.


„Nagyon örülök annak, hogy ez ilyen szépen alakult és annak, hogy ilyen sokan segítik ezt a programot. Annak dacára, teszem hozzá, hogy nyilván látjuk azt, hogy az élet nem lett könnyebb körülöttünk és nagyon sok nehézséggel kell az élet sok területén megküzdeni. Ez az ügy viszont bizonyítja azt hogy minden nehézség leküzdhető, hogyha nagyon nemes és emelkedett célokat tűzünk ki azok elé akik ebben részt kívánnak venni” – fogalmazott Páva Zsolt polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!