2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Kísértet Lublón

Következik:

Híradó 15:00

Színes

Magyar tanyán rendezett mészárlást egy medve

Barnamedve tört be egy Hajdú-Bihar vármegyei tanyára és a gazda elmondása szerint a vadállat ölt is - írja a Metropol.

  • Magyar tanyán rendezett mészárlást egy medve

A lap azt írja, az állatot először Nyírmártonfalva, majd Vámospéres között észlelték, később egy traktoros az út szélén látta. Ezt követően a Hármashegyalján szúrták ki, ami után megszólalt az a gazda is, akinek a medve betört a farmjára.

3 és fél hete történt, a medve a lónál bontott falat és a birkáknál, a kétszárnyas ajtót pedig teljesen leszakította. Három birka elpusztult a támadás következtében, két birkát még kezelek, az egyik kutya pedig olyan súlyosan megsérült, hogy hiába vittem állatorvoshoz, ő sem tudott rajta segíteni, az eb két nappal később elpusztult

– részletezte Molnár István gazda a brutális medvetámadást, hozzátéve, az állat karmainak a nyoma még mindig látszik az egyik faajtón.

Hiába jelezte azonban, hogy mi történt nála, senki sem vette őt komolyan. Ezért törhetett be a medve több halápi tanyára is, és ezért észlelhették az elmúlt napok során olyan sokan. Filemon Mihály polgármester bejelentést tett a Nyírerdő Zrt, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Kormányhivatal felé is – írja a Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál (HAON).

A lap megkeresésére a NYÍRERDŐ Zrt. közökte: a társaság erdészei és hivatásos vadászai folyamatosan kinn vannak a területen, és amennyiben észlelik a medve jelenlétét, értesítik az érintett hatóságokat és önkormányzatokat. Ugyanakkor a medve jelenlétét egyelőre nem tudták megerősíteni.

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hol vannak a női jogvédők?

Hol vannak a női jogvédők?

Sokatmondó, hogy a női jogvédő szervezetek hallgatnak Magyar Péter legújabb botrányával kapcsolatban. Erre mutatott rá a XXI. század intézet vezető elemzője. Halkó Petra emlékeztet: már a második nő állítja azt, hogy a politikus agresszíven és erőszakosan bánt vele.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Délkelet-ázsiai ragadozó faj honosodott meg hazánkban

Délkelet-ázsiai ragadozó faj honosodott meg hazánkban

Új rovarfajjal, az óriás ázsiai imádkozósáskával (Hierodula teniudentata) gyarapodott a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) területének faunája – adta hírül nemzeti park a honlapján a bama.hu beszámolója szerint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!