2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Vezércikk 04:00

Színes

Ma van a víz világnapja + videó

Március 22-e a víz világnapja. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Magyarország vízkészletei szerencsére jó állapotban vannak, de a szakemberek készülnek a valaha látott legnagyobb aszályra, illetve árhullámra is.

  • Ma van a víz világnapja + videó

,,Víz a békéért". Ez a mottója idén a víz világnapjának. Ezzel arra hívják fel a figyelmet, hogy az éghajlatváltozással és a Föld népességének növekedésével szükség van arra, hogy az országok, de az emberek is összefogjanak a tiszta víz megőrzésére.

Az ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a víz világnap dátumaként, amelynek célja, hogy gondolkodásunk és figyelmünk középpontjába helyezze a víz fontosságát.

A magyar szakemberek szerint az egyik legfontabb feladatuk, hogy a vizet a tájban tartsuk és ennek megfelelően lehessen kiépíteni az infrastrukturális fejlesztéseket.

Magyarország teljes területén a csapvíz biztonsággal fogyasztható és egészséges. Budapesten a Duna vizéből állítják elő az ivóvizet. Azt is vizsgálják, hogy a biztonságos ivóvíz ellátás fenntartható-e a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!