2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Leslie Mandoki életműdíjat kap

2013. május 21., kedd 18:50, frissítve: kedd 18:59

Idén egyszerre adják át a két rangos zenei elismerést, a Fonogram-, illetve a VoltFolió-díjat. Életműdíjat vehet át a Németországban élő zenész-producer, Leslie Mandoki.

A Fonogram-díjat – korábbi nevén az Arany Zsiráf-díjat – a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) alapította, az elismerést a legsikeresebb hazai és külföldi albumok szerzői kapják több kategóriában. A VoltFolió-díjat zenei szerkesztőknek, szakújságíróknak vagy bloggereknek ítélik oda. A két díjat idén együtt adják át.

– Mindkét díjnak megmaradtak a klasszikus kategóriái, ugyanakkor már a korábbi években is a VoltFolióban a Fair Play-kampány révén benne voltak a hangfelvétel-kiadók, illetve a zenei kiadók különböző szervezetei is, és ezt a hagyományt folytatjuk idén is. A Fair Play-díjon belül, a VoltFolió Fair Play-díjon belül van egy olyan kategória, ami kifejezetten a klubokat jutalmazza, ez egy közös kapcsolódási pont mindkét kategória között – jelentette ki Szűts László, a Mahasz és a ProArt elnöke.


A VoltFolió-díj alapítója azt mondta: régóta készültek a fúzióra.

– Pontosan kiegészítjük egymást, hiszen míg a Fonogram esetében zenészek, a zeneipar munkatársai vehetik át a díjakat, addig ebben az esetben pontosan fordítva történik, a média munkatársait szeretnénk díjazni elsősorban, zenészek és művészek szavazati alapján – tette hozzá a VoltFolió alapítója, Lobenwein Norbert.

Idén életműdíjat kap a Németországban élő zenei producer, Leslie Mandoki, a Volkswagen és az Audi zenei programigazgatója.

– Nagyon nagy megtiszteltetés és öröm, hogy a szülőhazámban – ahol nem igazán tudtam kibontakozni – is elismerik azt, amit Angliában, Amerikában és Németországban tudtam csinálni – mondta Leslie Mandoki.

Posztumusz életműdíjat ítéltek oda a Republic idén elhunyt énekesének, Bódi Lászlónak. A díjkiosztó gálát június 2-án tartják a Millenárison.

Forrás: Hír TV