2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Kutyabarát karácsonyi vásáron várták a négylábú kedvenceket

Hír TV

2018. december 9., vasárnap 07:58

Jutalomfalatokból készült adventi koszorú is várta a gazdikat és négylábú kedvenceiket az idei kutyabarát karácsonyi vásáron, Budapesten. A szervezők szerint bár egyre több munkahelyet, boltot minősítenek kutyabaráttá, még van hová fejlődni. A rendezvényen adományt is gyűjtöttek a NOÉ Állatotthon Alapítványnak. A befolyt összeget a menhelyi állatok élelmezésére fordítják.

Boróka, a golden retriever szarvasaganccsal a fején érkezett a kutyabarát karácsonyi vásárba. Gazdája igyekszik őt és a többi kutyáját is minél több helyre elvinni, hogy szokják az idegen környezetet.

„Ők nem voltak bevallom kutyaiskolában, csak házi tanítások. Az egy dolog. Szociálisak. Őket nagyon sok helyre hordtuk, nekünk az életünk velünk együtt telik. Dolgozom már azon a munkahelyemen például, hogy kutyabarát munkahely legyen és lehessen vinni őket” – mondta Erdős Péter.

„Nem hagyom otthon a kutyám. Bocs.” – Ezzel a pólóval ösztönözné ez az árus a gazdikat arra, hogy kezdeményezzék kutyabarát helyek kialakítását.

„Logisztikai igénybevétel mindenkinek, hogy elvihessük a kutyát. Vagy örömmel fogadják, vagy ne legyen az, hogy ott állunk egy rendezvény előtt, hogy nem mehetnek be a kutyák” – mondta Szita Zsuzsanna.

Kutyabarát vásárok negyedévente vannak. „Ez most a karácsonyi vásárunk. Már harmadik éve csináljuk ezt a rendezvényt. Pont azért, hogy a városi kutyások megtalálják mindazokat a termékeket, szolgáltatásokat, amik nekik szólnak. Tehát egy ilyen gyűjtőhelyként is funkcionál a dolog. Nagyon sok kutyás megosztja egymással a tapasztalatait is” – mondta Sziládi-Kovács Tibor, kutyabarát.hu alapítója.

A szervező szerint adakozni is lehet a vásáron. A NOÉ Állatotthon Alapítványnak gyűjtenek, akik a befolyt pénzből kutyatápot vesznek a menhely lakóinak.