2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Színes

Külön kifutók kaptak a farkasok, mert féltek a medvéktől

Átírták a Piroska és a farkast a Budakeszi Vadasparkban, hogy árnyalják a farkasokról kialakult képet a látogatókban. Az állatok eddig a medvékkel éltek együtt, de rettegtek tőlük, ezért külön kifutót kaptak.

A farkasok közé merészkedett Piroska a Budakeszi Vadasparkban, ahol a gondozók kissé átdolgozva adták elő a Grimm testvérek klasszikus meséjét. „Igyekeztünk ezt a képet egy kicsit árnyalni, hiszen a farkasokról olyan kép alakult ki, hogy ők vérengző fenevadak. Próbálunk ezen egy kicsit változtatni, mert mégiscsak szelíd és félénk állatok, amellett hogy ragadozók” – mondta Szabó Péter ügyvezető igazgató.

Az üzenetet vették is a gyerekek. „A farkas igazából félt Piroskától, és nem is akarta megenni, mint a mesében” – mesélte az egyik gyerek.

Tavaly év végéig a farkasok együtt éltek a medvékkel a vadasparkban. Akkor választották őket külön, és saját oktatót is kaptak. „Mivel együtt éltek a medvékkel, nagyon stresszelte a farkasokat. A medve átment a farkasok térfelére, s ahányszor csak szeretett volna, befeküdt a tavukba, bebújt a barlangjukba, a farkasok meg csak rettegve lesték, mi történik. Ezt a helyzetet számoltuk fel, s nagyon jó hatással volt rájuk. Nem utolsó sorban még azért is volt fontos, hogy mi, gondozók is be tudjunk járni. Mert a medvéhez nem lehet, a farkasokhoz pedig igen. Úgyhogy azóta gyakorlatilag naponta bemegyünk, beülünk közéjük, hozunk nekik mindenféle játékokat, tréningezzük őket” – mondta Boksai Daniella tréner.


A Budakeszi Vadasparkban 2010 tavasza óta él a három vörös szőrű farkas: Ulán, Andzsin és Bajir.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!