2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Színes

Krokodilt láttak Frankfurt közelében

Krokodilt láttak Frankfurt közelében egy folyónál - közölték a helyi hatóságok kedden.

  • Krokodilt láttak Frankfurt közelében

Az egyméteres fiatal hüllőt Ortenberg vízpartján látta meg egy helybeli, aki értesítette a hatóságokat. Az illetékesek figyelmeztették az állattatókat, hogy ügyeljenek baromfijaikra és a környékbeli kutyatulajdonosokat is óvatosságra intették. Kiemelték ugyanakkor, hogy az állat emberre nem veszélyes.

A jelentésből nem derült ki, hogyan került a krokodil Németország közepére.

A rendőrség és a helyi illetékesek arra kérték a lakosságot, hogy jelentsék, ha újból feltűnik a krokodil és biztonságos távolságból igyekezzenek szemmel tartani, amíg segítség érkezik.

Egy helyi lakos a múlt héten fotót készített a krokodilról, ez alapján egy zoológus megerősítette állítását.

Közben Szász-Anhalt tartomány déli részén a hétvégére fürdési tilalmat rendeltek el, mivel egy krokodilt láttak az Unstrut folyóban. A szakemberek szerint a krokodil azóta akár Hamburgig is eljuthatott.

Ezt a krokodilészlelést nem hozták összefüggésbe az ortenbergi esettel.

Két óriáskígyó zuhant le a mennyezetről egy ausztrál konyhába

Két egymással harcoló hatalmas óriáskígyó zuhant le egy ausztrál otthonban a konyha mennyezetéről - írta a The Guardian online kiadása.

Az együtt több mint 20 kilogramm súlyú, 2,5 és 2,8 méter hosszú állatok a plafont átszakítva zuhantak le a padlóra, majd tovább tekergőztek egymáson, végül besiklottak hálószobába és a nappaliba.

A nyugdíjas David Tait értesítette Steven Brown kígyóbefogót. A szakértő szerint az állatok hímek és úgy tűnik, egy nőstényért harcoltak. A nőstényt nem találták meg, így félő, hogy még mindig a házban van valahol.

A brisbane-i Északi Kígyóbefogók szervezete szerint az állatok a McDowell szőnyegmintás pitonok (Morelia spilota mcdowelli) fajba tartoznak.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!