2023. 03. 22. Szerda Beáta, Izolda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Színes

Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

Nehezen bírja a rohamot a Mikulásgyár, ezért még több önkéntest, középiskolásokat, illetve idegen nyelveken beszélőket is keresnek, akik átveszik az ajándékokat az ország egyik legnagyobb adományokat gyűjtő akciójának helyszínén Budapesten, a Városháza parkban - tájékoztatták a szervezők vasárnap az MTI-t.

  • Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

A közlemény szerint olyan középiskolásokat keresnek önkéntesnek, akik ezzel is szeretnék ledolgozni a kötelező, ötvenórányi iskolai közösségi szolgálat egy részét. A Mikulásgyár szervezői szerint ez a fajta munka növeli a fiatalok szociális érzékenységét, és hasznosan tölthetik el azt az időt, amelyet a nappali tagozaton érettségit adó középiskolák diákjainak ilyen típusú munkára kell szánniuk.

Az önkénteseknek a hideg miatt csak néhány órát kell dolgozniuk. Feladatuk, hogy a Városháza téren felállított, "ajándékokat csomagoló üzem" előtt az adakozóktól átvegyék az adományokat, amelyeket szortírozni, dobozolni kell és a raktárakba elszállítani.

Sok külföldi is felkeresi a Mikulásgyár helyszínét, ezért spanyolul és olaszul beszélő önkénteseket is keresnek, akik el tudják magyarázni az arra járó turistáknak a karitatív akció lényegét.

Örömmel vennék ukránul beszélő önkéntesek jelentkezését is néhány órás munkára, mert több, Ukrajnából elmenekülni kényszerülő család is érkezett már a Mikulásgyárba. A 3-8 éves gyerekekkel érkező szülők játékokat és csokoládékat hoztak.

A jelképes adományokért a Mikulásgyár szervezői hungarikumnak számító finomságokkal lepték meg az Ukrajnából érkezett gyerekeket, akik dobozolni is segíthettek.

A Mikulásgyár Alapítvány közleményében idézték Zsolnai Endrét, a Mikulásgyár szervezőjét, aki azt mondta, a kölcsönös ajándékozás jó példa arra, hogy mindenki tud segíteni valakinek, a szolidaritás nem egyirányú folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Harmadik téli Balaton-átúszás

Napindító - Harmadik téli Balaton-átúszás

Jégúszás őrületesen felfrissíti az emebrt, egy olyan extrém sport, amelynek segítségével a komfortzónán kívül megtalálni olyan értékeket, amiket egyébként más úton nem. Vendégünk volt Szászi Ferenc, a Jégember Klub vezetője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!