2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Színes

Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

Nehezen bírja a rohamot a Mikulásgyár, ezért még több önkéntest, középiskolásokat, illetve idegen nyelveken beszélőket is keresnek, akik átveszik az ajándékokat az ország egyik legnagyobb adományokat gyűjtő akciójának helyszínén Budapesten, a Városháza parkban - tájékoztatták a szervezők vasárnap az MTI-t.

  • Középiskolás önkénteseket keres a Mikulásgyár

A közlemény szerint olyan középiskolásokat keresnek önkéntesnek, akik ezzel is szeretnék ledolgozni a kötelező, ötvenórányi iskolai közösségi szolgálat egy részét. A Mikulásgyár szervezői szerint ez a fajta munka növeli a fiatalok szociális érzékenységét, és hasznosan tölthetik el azt az időt, amelyet a nappali tagozaton érettségit adó középiskolák diákjainak ilyen típusú munkára kell szánniuk.

Az önkénteseknek a hideg miatt csak néhány órát kell dolgozniuk. Feladatuk, hogy a Városháza téren felállított, "ajándékokat csomagoló üzem" előtt az adakozóktól átvegyék az adományokat, amelyeket szortírozni, dobozolni kell és a raktárakba elszállítani.

Sok külföldi is felkeresi a Mikulásgyár helyszínét, ezért spanyolul és olaszul beszélő önkénteseket is keresnek, akik el tudják magyarázni az arra járó turistáknak a karitatív akció lényegét.

Örömmel vennék ukránul beszélő önkéntesek jelentkezését is néhány órás munkára, mert több, Ukrajnából elmenekülni kényszerülő család is érkezett már a Mikulásgyárba. A 3-8 éves gyerekekkel érkező szülők játékokat és csokoládékat hoztak.

A jelképes adományokért a Mikulásgyár szervezői hungarikumnak számító finomságokkal lepték meg az Ukrajnából érkezett gyerekeket, akik dobozolni is segíthettek.

A Mikulásgyár Alapítvány közleményében idézték Zsolnai Endrét, a Mikulásgyár szervezőjét, aki azt mondta, a kölcsönös ajándékozás jó példa arra, hogy mindenki tud segíteni valakinek, a szolidaritás nem egyirányú folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!