2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Színes

Kölcsey ihlette kocsi az idei virágkarnevál egyik kuriózuma

Már készülnek a 45. Debreceni Virágkarneválra a résztvevők. A menet egyik kuriózuma az álmosdi kocsi lesz, amelyet a falu híres szülötte, Kölcsey Ferenc ihletett. A karnevál idén megújulva tér vissza régi otthonába, a felújított Nagyerdei Stadionba, ahol este látványos show-val zárul a délelőtti felvonulás.

„Hajnal három óra óta dolgoztunk azon, hogy ezek a virágládák a helyükre kerüljenek.” Egy debreceni virágkertészet díszítette föl a Kölcsey Központ épületét, amely otthont ad a virágkarnevált szervező önkormányzati cégnek is. „A Kölcsey Központ a mi otthonunk a karnevál szervezése közben, ezért úgy döntöttünk, hogy mi is virágba borulunk, ezért csatlakoztunk a programhoz és mindenkit arra buzdítunk, hogy vegyen részt” – mondta a Hír Televíziónak Polgár Mariann, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. kulturális menedzsere.

A Piac utcai kirakatokba is virágmintás patchwork, azaz foltvarró alkotások kerültek. Nemcsak Debrecen, hanem a román határ melletti kistelepülés, Álmosd is nagyon készül a karneválra. Féltő gonddal vágják a kardvirágokat az álmosdi temetőben. Itt ültettek el négyezer hagymát júniusban, hogy a virágok az első álmosdi virágkocsit díszítsék. „Örömmel csináljuk, sok munka nincs vele, pedig féltünk tőle, hogy sok gond, baj lesz vele, de simán, lazán ment minden” – árulta el Holló Edit álmosdi lakos.

Az egyik debreceni műhelyben pedig már a virágkocsi készül. „Kölcseyt utoljára hagyom, mert annak Kölcseynek kell lenni” – mondja Pikó Sándor szobrász. A „Kölcsey összehoz” című alkotással együtt összesen tizenöt virágkocsiban gyönyörködhet majd a várhatóan több százezres közönség augusztus 20-án, a 45. Debreceni Virágkarneválon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!