2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Színes

Kinyíltak a műtermek a látogatók előtt

A kortárs művészetet népszerűsítették vasárnap a Nyitott Műtermek Délutánján. A fővárosban tíz helyszínen kollektív és egyéni műtermekbe is ellátogathattak az érdeklődők. A program bekapcsolódott a Mindenütt nő című rendezvénysorozatba, így idén több női alkotó vett részt az eseményen.

A Nyitott Műtermek Délutánját vasárnap immár második alkalommal rendezték meg. A látogatók a régebbi alkotásokon túl, megtekinthették többek között Soós Nóra festőművész új sorozatát is. A művész szívesen beszélt a keletkezési körülményekről, illetve az értelmezési lehetőségeket is felfedte a betérő vendégeknek.

Boros János inkább a látogatókra bízta az alkotások értelmezését: „Az, amit a képeink és a képeink címei összehoznak az emberben, még mindig rengeteg találgatásra ad okot”– mondta. Majd hozzátette: fontos, hogy a befogadó hozzáadhassa saját gondolatait a műalkotáshoz.

A fővárosban tíz műtermet nyitottak meg a közönség előtt. A rendezvény célját Bérczi Linda főszervező fogalmazta meg: ƒ„Megnézhetik az emberek, hogy effektíve, hogyan dolgoznak a művészek. Látják a palettát, megkérdezhetik tőle, hogy miért ez a témája, miért lett festőművész, mit akar elérni. Tehát láthatják, hogy ő is ugyanolyan ember, ugyanolyan problémái vannak, és nem valami ufószerű lény” – mondta.

A Nyitott Műtermek Délutánját legközelebb szeptemberben rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!