2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő

Következik:

Híradó 12:00

Színes

Kínában 12 újszülött pandának örülhetnek a látogatók

  • Kínában 12 újszülött pandának örülhetnek a látogatók

Pontosan egy tucatnyi kispanda sorakozott a kínai Chengdu kutatóbázis területén. Az érdeklődők most láthatták a kicsiket először. „Láttuk a pandakölyköket, akik egymással birkóztak. Most járunk először Csengduban, ezt a helyet látni kell” – fogalmazott egy látogató.

Valamennyi kis állat jól van. „Minden nap megmérjük a pandákat, és néhány naponként ellenőrizzük a hőmérsékletüket és a testzsír-százalékukat – ismertette Chen Bo, az óriáspandagondozó, hozzátéve: amennyiben az anyjuknak nincs elég teje, akkor készítünk nekik”.

Bár fogságban ritkán születnek kispandák, a dél-kelet kínai Szecsuán tartományban idén összesen 13 panda született. A természetvédelmi világalap jelképállata 2016-ig veszélyeztetett fajként szerepelt, azóta az erőfeszítéseknek köszönhetően megállt az óriáspandák számának csökkenése.

A San Diegó-i állatkertben viszont egy újszülött elefántnak örülhettek. Az anyaállat a gondozókat is meglepte. „Szeptember 26-án adott életet az újszülöttnek Umngami mama. Szeptember 12-e és október 18-a között vártuk. De mivel volt már korábban 3 borja, október első hetére számítottunk. De a bébi azt mondta múlt éjjel, »itt vagyok«. Bementünk, és nagy meglepetés volt” – közölte Curtis Lehman elefántgondozó.

Nevet még nem adtak a kicsinek, akit még 1-2 napig a többiektől elkülönítve tartanak. A San Diegó-i szafariparkban összesen 14 elefánt látható, ezek közül 4 felnőtt. Valamennyit a Szváziföldi Királyságban mentették meg. 2003-ban. A délkelet-afrikai országban a hosszú ideig tartó szárazság miatt drámai mertékben visszaszorult az elefánt populáció természetes élőhelye.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!