2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő 03:00

Színes

Kézzel fogható művészet

Látóknak és látássérülteknek rendeznek kiállítást a Szépművészeti Múzeumban. A Kézzel fogható művészet című tárlatot az európai esélyegyenlőségi naphoz kapcsolódóan rendezik meg. A szervezők célja, hogy az egészséges és a vak emberek megértsék egymást.

A Szépművészeti Múzeumban berendezett tapintható kiállításon kortárs képzőművészek, iparművészek alkotásai, látás-, hallássérült, valamint értelmi sérült alkotók művei láthatók. „Megrázó, amikor az ember már sokadszorra szembesül azzal, hogy ha átmenetileg nincs látása, az mekkora hiány, és mekkora küzdelem a látássérült emberek élete. Másik oldalról azért csodálatos, mert azok a művészek, akik akár épek, egészségesek, akár valamilyen sérüléssel élnek, olyan tárgyakat, művészeti alkotásokat  készítettek el, amelyek valóban rá tudnak vezetni sok mindenre” – értékelte tapasztalatait Soltész Miklós szociális államtitkár.

A kiállítás az európai esélyegyenlőségi naphoz kapcsolódva szervezték meg a múzeumban. Célja, hogy a látássérült és látó emberek együtt váljanak a kiállítás közönségévé, és segítsék egymás megértését. „Azok között, akik felkészültek ennek a kiállításnak a vezetésére, találunk vak, gyengénlátó, illetve látó tárlatvezetőket is. Elképzelhető az a módszer, hogy ha a látó igényli, akkor bekötjük a szemét, és magának kell megélnie azt az élményt, mint ha vakon tapogatná végig a kiállítást” – mondta Bartos Zoltán, a Szépművészeti Múzeum Múzeumpedagógiai Osztályának vezetője.

A kiállítás május 26-áig lesz látható a Szépművészeti Múzeumban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!