2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Katolikus oktatási központot építenek Szombathelyen

Katolikus oktatási központ épül Szombathelyen óvodával, általános iskolával, gimnáziummal. Az alapkövet az emberi erőforrások minisztere tette le. Az intézmény a kádári egyházüldözés egyik vértanújának, Brenner Jánosnak a nevét viseli majd. A ciszterci szerzetest 25 évesen gyilkolták meg az 1956-os forradalmat követő megtorlások idején. Halálának pontos körülményei ma sem ismertek.

Az új iskola látványtervei. Huszonnégy tanterem, természettudományi laborok, tornacsarnok. A 8300 négyzetméteres létesítményben hétszázötven gyermek is elfér. Az építkezés összköltsége 2,2 milliárd forint. „A régi két épületnél, ami a történelmi belvárosban van a római romok fölött, ott egy kapavágást nem lehet csinálni. Így került sor, hogy a szaléziektől megvásároltuk ezt a területet, ahol most megvalósulhat ez a projekt és egy olyan tornacsarnok, ahol a mindennapos testnevelésnek is megvan a lehetősége. De azt gondolom, hogy a szaktantermek segítségével is a jelen és a jövő századnak épülő iskola áll majd rendelkezésünkre” – mondta Veres András szombathelyi megyés püspök.

Magyarországon körülbelül ezer egyházi iskola működik kétszáztizenötezer tanulóval – mondta az alapkőletételkor az egyházi ügyekért is felelős miniszter, aki református lelkész. „Itt azt a pluszt várjuk, nemcsak mi, hanem nyilván a szülők is, akik ezekbe az iskolákba adják a gyerekeiket, amiket az egyház adni tud. És én ezt a pluszt úgy fogalmazom meg, hogy megtanítani élni, megtanítani jól élni. Jól élni erkölcsi értelemben, nemesebben élni, az életminőséget azt úgy gyakorolni, hogy a mások javára is legyen az ember élete” – mondta Balog Zoltán.

Balog Zoltán bejelentette: a kormány legutóbbi ülésén 2016-ot Szent Márton-évnek nyilvánította.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Márki-Zay Péterre hárítanák a tiltott kampányfinanszírozás ügyét az ellenzéki pártok?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!