2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Kampány indult a használt mobiltelefonok gyűjtésére

Használt mobiltelefonok összegyűjtésével szorítaná vissza az illegális bányászatot és az esőerdők kiirtását a Jane Goodall Intézet. A számos elektronikai készülékhez használt koltán-ércet Kongóban bányásszák, a munkát többnyire gyerekek végzik. A „Passzold vissza Tesó!” kampány célja, hogy minél többen adják le a kihelyezett gyűjtődobozokba a szekrényekben porosodó mobiltelefonokat, hogy a bányászat helyett azok újrahasznosításával nyerjék ki az alapanyagokat.

  • Kampány indult a használt mobiltelefonok gyűjtésére

12 órás műszakokban, kézzel ásnak a bányákban- a Jane Godall Intézet filmje azt mutatja be, hogyan bányásszák a koltán nevű ércet. A mobiltelefonokban, laptopokban, gps-ekben használt anyag nagy részét az afrikai Kongóban hozzák a felszínre. A munkára gyakran gyerekeket kényszerítenek. A bányászat a hegyi gorillák, és csimpánzok élőhelyén zajlik, ami ezért folyamatosan csökken. Ezt a folyamatot szeretné visszafordítani a Jane Goodall Intézet, ami közös kampányt indított az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesülettel, hogy összegyűjtsék a magyar háztartásokban már nem használt mobiltelefonokat.

A 2018-ben indult akció kezdete óta mintegy 300 kilogramm mobiltelefon gyűlt össze hazánkban. Országosan 240 gyűjtődobozban várják a használt telefonokat.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!