2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Színes

Jövő tavasszal lezárul a Biodóm szerkezeti és gépészeti kivitelezése

Jövő év márciusában lezárul az a fővárosi állatkertben készülő Biodóm szerkezeti és gépészeti megvalósítása, ennek kivitelezése már több, mint 70 százalékban elkészült. Az építmény berendezése viszont csak ezután kezdődik; az előzetes számítások szerint a fedett állat-és növénypark 2021 végére készülhet el.

  • Jövő tavasszal lezárul a Biodóm szerkezeti és gépészeti kivitelezése

 

Folyamatosan dolgoznak a munkások az állatkert területén épülő új létesítmény, a Biodóm kivitelezésén. A 18 és fél ezer négyzetméteres óriáskupolákat már mindenhol fóliamembrán borítja, ez biztosítja majd a megfelelő üvegházi-körülményeket. Az 1,7 tized hektáros állat-és növénypark 50 ezer négyzetméternyi felületére kerül dekoráció. Az építkezés 2017 nyarán kezdődött, az idei évben az építési és gépészeti munkák 75 százaléka már elkészült.

A Fővárosi Állat-és Növénykert főigazgatója szerint ez az építmény egyedülálló.

Ahol építettek hasonlókat, ott az a tapasztalat - és hát Európában nem sok ilyen készült, nincsen egy fél tucatnyi sem -, de ezekben az állatkertekben, vagy növénykertekben ezek az egész régiónak borzasztóan jelentős turisztikai célpontjaivá is váltak, illetve azok a helyi lakosok, helyi közönség kedvenceivé

– mondta Persányi Miklós.

A Biodóm megépítésére a kormány több mint 43 milliárd forintot biztosított. A cél az volt, hogy egy olyan élőház jellegű fedett parkot hozzanak létre, amely nemcsak a ma élő egzotikus állatfajokat mutatja be, hanem természetes környezetüket is.

Az építkezés első üteme 2020 tavaszán fejeződik be, az építmény berendezése viszont további másfél évnyi munkát vesz igénybe. A Biodómot végül - előzetes számítások alapján - 2021 végén adhatják át.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!