2020. február 19.,
szerda, Zsuzsanna napja

Jól fialt a vb a drukkernek

Hír TV

2018. augusztus 4., szombat 13:30, frissítve: szombat 13:40

Csaknem száz horvát focista futballmezét gyűjtötte össze az elmúlt években egy Baranyában élő drukker. A férfi az oroszországi világbajnokságon két meccsen és a döntőn személyesen is szurkolt kedvenceinek.

Vanyúr Arnold öt éve kezdett el komolyabban horvát játékosok mezeit gyűjteni. Először internetes oldalakon keresett eladó darabokat, ma már azonban a dedikáltakat részesíti előnyben.

Ehhez viszont a személyes találkozás elengedhetetlen. Az idei Oroszországi világbajnokságon három meccsen, köztük a döntőn volt ott

A válogatott mezek mellett ma már azokat a klubmezeket is gyűjti, melyekben horvát játékos játszik. Barátnője szintén déli szomszédunknak drukkol, a klubok közül pedig a Juventus a kedvence.

Arnold azt mondja, ha a csapat gerince együtt marad és a szövetségi kapitányuk is tovább dolgozik, a 2020-as Európa bajnokságot kedvencei nyerik. Arra a kérdésre, hogy mennyit költött eddig a több mint száz darabból álló gyűjteményére, csak annyit mondott, egy közepes méretű panellakást már vehetett volna belőle.