2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Színes

Japán meg akarja négyszerezni manga-, anime- és videojáték-exportját

Japán meg akarja négyszerezni manga-, anime- és videojáték-exportját, hogy 2033-ra elérje a 118 milliárd dollárt (mintegy 42,5 ezermilliárd forint) - jelentette be a tokiói kormány.

  • Japán meg akarja négyszerezni manga-, anime- és videojáték-exportját

Japán, a manga és anime szülőhazája, ahol olyan nagysikerű videojátéksorozatok készültek, mint a Super Mario és a Final Fantasy, a félvezetőiparral azonos gazdasági húzóágazatnak tekinti a kreatívszektort. A Menő Japán című, kedden bemutatott stratégia szerint 2022-ben az animék és mangák, vagyis az animációs filmek és képregények exportja 4700 milliárd jent (mintegy 11 ezermilliárd forint) tett ki, miközben mikrochipek exportjából 5700 milliárd jent (13,2 ezermilliárd forint) profitált a japán gazdaság.

A bemutatott kormányzati dokumentum szerint az elmúlt években a mangáknak és animéknek rendkívül fontos szerepük volt abban, hogy külföldi fiatalok érdeklődni kezdtek Japán iránt.

A japán kormány tervei szerint a kapcsolódó iparágakkal együtt, mint a turizmus és a ruházati szektor, a videojátékok, animék és mangák 2033-ra akár 50 ezermilliárd jen (116 ezermilliárd forint) külföldről származó bevételt is termelhetnek a japán gazdaságnak.

A Menő Japán stratégia megjegyzi, hogy ennek érdekében azonban a kormánynak fokozattan fel kell lépnie a tartalmakat illegálisan terjesztő hálózatok és a kalózkodás ellen, amihez nemzetközi együttműködésre van szükség.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Idén nyáron is indít Intercity a MÁV Splitbe

Idén nyáron is indít Intercity a MÁV Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága. A fekvőhelyes kocsik 85-90, a hálókocsiknál 70 százalék körüli a jelenlegi foglaltság – jelentette be honlapján a MÁV-Start.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!