2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Színes

Ízelítőt kapott a nagyközönség a cirkuszi életből Zamárdiban

A zamárdi szabadstrandon tartott nyílt napot a Richter Flórián Cirkusz. Bemutatták, hogyan gyakorolnak artistáik és kérdezni is lehetett tőlük, sőt a bemutatók után ki is lehetett próbálni a különböző cirkuszi szereket.

  • Ízelítőt kapott a nagyközönség a cirkuszi életből Zamárdiban

Zamárdiban, a strandon felállított mobil porondon adtak ízelítőt műsorszámaikból a Richter Flórián Cirkusz artistái. Sokszor tartottak már nyílt napot, de most szakítva a hagyományokkal, ők jöttek el a nézőkhöz.

„Kiköltöztünk poronddal, zenekarral, artistákkal, kellékekkel. Például a halálgömb is látható, nyilván az állatokkal is néhánnyal kijöttünk, köztük Szandrával is, meg pár tevével is” – mondta Richter Flórián, a Richter Flórián Cirkusz igazgatója.

Kulisszatitkokat is elárultak, például arról, hogy egy-egy mozdulatsort bizony évekig gyakorolnak ahhoz, hogy az előadásokon már minden tökéletes legyen.

„Akrobaták is vagyunk, de közben állatokkal, tehát lovakkal, tevékkel, zebrákkal, elefántokkal dolgozunk. Nekünk napi legalább 6-7 óra az edzés, amelyből most be is mutatunk egy-két dolgot, egy nagyon rövid részletet, 10-15 percet, így a közönség meg tudta nézni, meg tudta próbálni a dolgokat” – magyarázta Richter Kevin akrobata.

A gyerekek voltak a legbátrabbak, akik az akrobaták segítségével kipróbálhatták a cirkuszi szereket, az ugródeszkát, a fitneszrúd-akrobatikát és a zsonglőrködést is. De Szandra, az elefánt produkciójához már egy borostás férfit kértek a porondra. Az önként jelentkező Győző nem tudta előre, hogy az elefánt meg fogja borotválni.

„Amikor a habbal jött, kicsit csapkodott, utána aztán mikor a vízzel jött, na az már egy kicsit sok volt, arra nem számítottam” – fogalmazott Simay Győző.

A Balaton-parti nyílt nap ingyenes volt. A Richter Flórián Cirkusz egész nyáron Zamárdiban táborozik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!